Skip to content
Politică

A început jihadul: ele sunt cele 15 bănci amendate de ANPC pentru publicitate mincinoasă

radiocraiova.ro

A început jihadul: vedeți mai jos care sunt cele 15 bănci amendate de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) pe motiv de publicitate mincinoasă.

Este vorba despre BCR, Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, OTP Bank, Unicredit Bank, Piraeus Bank, Bancpost, Credit Europe Bank, Garanti Bank, Alpha Bank, ING Bank, Bank Leumi, Raiffesen Bank, Libra Internet Bank, scrie Bursa.ro.

Băncile de mai sus au fost controlate de ANPC în perioada 28 august – 6 octombrie 2017. Se pare că acţiunea încă nu s-a încheiat.

ANPC a aplicat amenzi contravenţionale în valoare totală de 570.000 de lei, fiind încheiate 15 procese verbale de constatare a contravenţiei.

Totodată, ANPC a dispus „măsuri de aducere la conformitate cu prevederile legale a contractelor în termen de 30 de zile, măsuri de încetare a practicilor comerciale incorecte, măsuri de restituire a sumelor încasate fără temei legal în termen de 15 zile, măsuri de corectare a oricăror neconformităţi cu prevederile legale constatate în termen de 15 zile, cât şi măsuri de suspendare a derularii campaniilor publicitare până la intrarea în legalitate”, se arată într-un comunicat al instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *