Skip to content
Politică

A început meciul sondajelor de opinie! Cifrele PSD răstoarnă calculele politice pentru Bruxelles

politicscam.ro

PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează cele mai recente informații din interiorul celei mai mari formațiuni politice din România: Partidul Social democrat (PSD).

Mai puțin de două luni ne mai despart până când partidele politice românești vor da primul test al votului din acest an. Alegerile europarlamentare ce vor avea loc pe 26 mai vor arăta adevarata situație a marilor partide din România, formațiuni politice ce s-au confruntat cu situații neașteptate în ultima perioadă.

Este și cazul Partidului Social Democrat(PSD), care s-a lovit în ultimul an de nenumărate scandaluri și demisii din partid. Cea mai recentă demisie fiind cea a deputatul Petru-Sorin Marica, care si-a anuntat marti demisia din PSD si inscrierea in Pro Romania, partid condus de ex-premierul Victor Ponta. Deșin mai multe sondaje dau o poziție a PSD cot la cot cu PNL, surse politice ne-au dezvăluit că un sondaj intern al social-democraților indică o răsturnare de situație.

PMP intră în Parlament. PSD conduce la intenția de vot

Concret: în sondajul realizat la comanda PSD, formațiunea politică la conducerea căreia se află Liviu Dragnea se află încă în topul preferințelor alegătorilor – 34%. PNL se situează, potrivit surselor, pe locul II cu 22% în intentia de vot a românilor, urmat de Alianța 2020 USR-PLUS(18%) și formațiunea lui Victor Ponta, PRO România, cu 7.8%.

Totodată, potrivit sondajului, se pare că PMP a depășit UDMR, reușind să atingă, și chiar să depășească pragul electoral de 5%.

Amintim că în perioada 23-26 mai 2019, cetățenii din statele membre UE vor alege, prin vot direct, noul Parlament European. Potrivit HG nr. 80/2019, alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European se vor desfășura duminică, 26 mai 2019. Aceasta este a patra oară, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când sunt organizate în România alegeri pentru Parlamentul European (scrutinele anterioare au avut loc în noiembrie 2007, iunie 2009 și mai 2014).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *