Skip to content
Alegeri locale 2020

A început mita electorală: Baronul PSD de Iași, Maricel POPA, filmat în timp ce organiza chermeze și grătare cu zeci de oameni în comune ieșene, violând legislația electorală și sanitară în pandemie (FOTO+VIDEO)

Baronul PSD de Iași, Maricel Popa, încalcă cu bună știință legea electorală și sanitară! Mici și bere sunt oferite de Maricel Popa și gașca PSD Iași în mai multe comune din județul Iași. Se pare că PSD nu s-a lecuit de vechile obiceiuri în care mita electorală era literă de lege pentru social-democrați. Mai mult de atât, toate acestea se întâmplă în plină pandemie de Covid-19.

Mai multe fotografii au ajuns în posesia jurnaliștilor de Pulsul Ieșean. Aceastea arată fără echivoc cum, în jurul orelor amiezii, a avut  o chermeză la care au participat Maricel Popa și senatorul Vasilică Toma, în comuna ieșeană Cotnari. În fotografii se poate observa prezența lui Măricel Popa, alături de membri îmbrăcați în tricouri roșii cu însemne de partid.

Evident că acest eveniment de mită electorală regizat de Maricel Popa și primarul PSD de la Cotnari, Vasile Crețu, nu putea trece neobservat de ceilalți candidați din comuna Cotnari, iar poliția și-a făcut apariția la fața locului. În fotografie se observă și prezența primarului PSD al comunei Cotnari, Vasile Crețu.

Este inacceptabil ca în aceste vremuri să asistăm la o asemenea insultă la legislația electorală și sanitară. Sunt în jur de 50-60 de persoane la o chermeză electorală organizată de PSD, chiar în aceste momente, la Cotnari. Am făcut deja sesizare la organele abilitate dar vă spun că o asemenea dovadă de iresponsabilitate, dincolo de încălcarea flagrantă a legii electorale, în vreme de pandemie, este peste orice nivel de decență”, a declarat Constantin Mălăuți, candidat din partea PNL la primăria Cotnari.

Primarul PSD s-a autodenunțat pe Facebook

Într-un târziu, chiar primarul comunei Cotnari, Vasile Crețu (PSD), s-a autodenunțat, practic, pe Facebook, explicând lamentabil că s-a întâlnit “la o agapă cu o parte din echipa participantă la acțiunea cu scop electoral de la Cârjoaia” și că a respectat distanțarea socială. A adăugat și poze, unde se vede clar că cele spuse sunt o mare minciună.

Scenă cu repetiție și în comuna ieșeană Focuri

PSD Iași și Maricel Popa au procedat în aceeași manieră și în comuna Focuri, în urmă cu câteva zile. Zeci de oameni, fără respectarea minimelor măsuri de siguranță, au fost momiți cu mici, bere și manele într-o petrecere cu evident iz electoral. Vorbim, în ambele situații, de cazuri flagrante atât de încălcare a legii electorale, cât și a normelor sanitare în vreme de pandemie. În clipul video jos se văd clar persoane îmbrăcate în tricouri roșii cu însemne electorale PSD.

Chermeză electorală PSD la Focuri

Publicată de Adrian Popoviciu pe Miercuri, 2 septembrie 2020

Acest dezmăț electoral s-a petrecut weekendul trecut la târgul din Focuri, cu girul primarului PSD, Vasile Macovei.

“În campania electorală, partidelor politice le sunt interzise achiziționarea, oferirea, distribuirea sau darea, în mod direct sau indirect, a pixurilor, a cănilor, a ceasurilor, a tricourilor, a jachetelor, a gecilor, a impermeabilelor, a pelerinelor, a vestelor, a șepcilor, a căciulilor, a fularelor, a sacoșelor, a pungilor, a umbrelelor, a găleților, a brichetelor, a chibriturilor, a produselor alimentare, a produselor alcoolice, a țigărilor și a altor produse asemenea”, se arată în art. 26 din hotărârea 4/2020 emisă de AEP.

Și în acest caz, autoritățile au fost sesizate și urmează să ia măsurile legale. Însă campania abia a început, iar șansele ca aceste imagini să se repete sunt alarmant de ridicate. “Situația semnalată la Focuri este în cercetare la nivelul IPJ Iași, urmând a fi luate măsurile legale”, a precizat prefectul județului Iași, Marian Grigoraș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *