Skip to content
Politică

A început numărătoarea inversă pentru Grindeanu? Firea: Mi-aș dori o femeie prim-ministru!

Primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, prezentă, sâmbătă seară, la postul de televiziune România TV, a reiterat ideea potrivit căreia nu se pune în discuţie candidatura sa la prezidenţiale şi nici aceea de a prelua Guvernul.

Însă, primarul Capitalei a declarat că și-ar dori ca o femeie să devină premier, fără să o nominalizeze.

Din punct de vedere personal, şi nu e o declaraţie politică, eu mi-aş dori să fie tot o doamnă, o femeie prim-ministru; am mare încredere în capacitatea femeilor de muncă, în loialitatea lor, în modul în care ştiu să se organizeze şi în pragmatismul lor. (…) Femeie care e din actualul guvern sau dintre parlamentarii noştri. Mi-aş dori”, a spus Gabriela Firea, la România Tv.

Mai mult, chestionată cum s-ar descurca în funcţia de prim-ministru, Gabriela Firea a spus că nu şi-a pus această problemă şi că nu se pune problema nici de a candida la prezidenţiale, pentru că trebuie să-şi ducă la capăt mandatul de primar al Bucureştiului.

„Nu mi-am pus această întrebare. (…) Am un legământ, angajament faţă de bucureşteni. Nici în ceea ce priveşte prezidenţialele, nici în ceea ce priveşte preluarea unui mandat de premier nu se pune în discuţie, sub nicio formă”, a spus Firea.

Răspunzând întrebărilor, ea a subliniat că nu i se va propune funcţia de premier.

„Nu mi se va propune, tocmai pentru că şi domnul Liviu Dragnea îşi doreşte ca eu să duc la bun sfârşit mandatul şi proiectele pentru capitală. Dar, şi dacă mergem pe ipoteza dvs, că mi s-ar propune, nu voi accepta; avem foarte mulţi colegi capabili, profesionişti, oneşti, care pot să ocupe această funcţie de prim ministru”, a menţionat primarul Bucureştiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *