Skip to content
Politică

A început numărătoarea inversă: Pieleanu dă numele PSD-iștilor care l-ar putea urma pe Ponta EXCLUSIV

rnews.ro
" "

Sociologul Marius Pieleanu a analizat, pentru PSNEWS.RO, șansele pe care le are noua formațiune politică a lui Daniel Constantin, după alăturarea fostului premier Victor Ponta.

Mai exact, sociologul a dezvăluit faptul că succesul formațiunii politice este garantat de îndeplinirea a două condiții esențiale: figuri importante și finanțare consistentă.

Citiți și Victor Ponta a făcut anunțul: s-a înscris într-un nou partid!

Amintim că sâmbătă, fostul premier Victor Ponta, într-un mesaj pe pagina personală de Facebook, și-a anunțat înscrierea sa în partidul lui Daniel Constantin ”Pro România”.

”Era de anticipat această mișcare. Toată activitatea lui mediatică dar și politică din ultima vreme conducea la această decizie. În mod evident, poziția sa critică față de Guvern și față de PSD își avea drept scop tocmai poziționarea sa cumva într-o altă zonă decât cea a social-democraților. Rămâne de văzut acum ce curent politic va reprezenta această formațiune nouă ”Pro România”. Dacă ne uităm cu atenție, este un amalgam de oameni politici. Sorin Câmpeanu și Daniel Constantin fiind de centru-dreapta, Victor Ponta fiind în mod evident de stânga. În primul rând, o clarificare ideologică aș vedea eu necesară în cadrul acestui partid, ce anume zonă de electorat vrea să își atragă. Dacă nu au resursă financiară suficientă și personalități politice care să fie reprezentative la nivel național, mă tem că nu va avea mari sorți de izbândă. Dacă aceste lucruri vor fi întrunite, cu siguranță că vor reuși să facă o figură frumoasă. În opinia mea, vor face pragul de 5% necesar intrării în Parlament. Dacă nu vor întruni aceste condiții, e greu de crezut  că vor reuși să treacă chiar dacă Victor Ponta se bucură în continuare de simpatia unei părți semnificative a publicului din România”, a detaliat Pieleanu.

Pe de altă parte, fondatorul Avangarde i-a atras atenția fostului premier Victor Ponta că ”va fi nevoie să fie prezent aici”, dacă va vrea să fie mai implicat pe scena politică românească.

”Victor Ponta ne-a obișnuit să aibă o activitate politică mai degrabă pe Facebook. De data aceasta dacă vrea să se implice politic mai tare, nu va fi suficientă doar atitudinea sa pe Facebook, va fi nevoie să fie prezent aici. Să muncească cot la cot cu ceilalți, pentru a construi noul partid”, ne-a mai dezvăluit Pieleanul.

Mai mult, întrebat dacă anunțul fostului premier ar trebui să-i provoace neliniște, în ideea că va reuși să atragă alături de el mai mulți social-democrați, actualului lider PSD, Liviu Dragnea, sociologul a adăugat că:

”Nu, e puțin probabil ca Ponta să rupă PSD-ul. Electoratul PSD acționează ca un monolit. PSD-ul poate atinge un 30% și dacă nu are conducere. La PSD baronii sunt extrem de importanți în aducerea voturilor pentru că ei chiar știu să muncească”.

Totodată, chestionat de reporterul PSNEWS.RO, ce figuri importante se prefigurează a i se alătura fostului premier Victor Ponta în perioada următoare, fondatorul Avangarde a declarat că:

„Nicolae Bănicioiu, Eugen Teodorovici, Rovana Plumb, Daniel Constantin, Sorin Câmpeanu. Sunt câteva personalități care ar putea să facă treabă. În mod normal, Victor Ponta nu pleacă singur. În următoarea perioadă vom avea de a face cu anunțurile și a altor lideri importanți PSD-ului. Însă, mă repet, condiția fundamentală este aceea: pe de o parte, cea a oamenilor noi; pe de altă parte: a finanțării acestui grup constituit. Sorin Grindeanu poate veni alături de Ponta, însă, cred că mai degrabă va opta pentru rămânerea în partid și mai departe, prin numirea într-0 funcție în diplomație”, ne-a dezvăluit Pieleanu.

" "

1 comentariu la “A început numărătoarea inversă: Pieleanu dă numele PSD-iștilor care l-ar putea urma pe Ponta EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *