Skip to content
Societate

A început operațiunea de scoatere a epavei pline cu oi răsturnate în Portul Midia în urmă cu peste două luni

Operațiunea de scoatere a epavei pline cu oi din Portul Midia a început, sâmbătă dimineață, la mai bine de două luni de la momentul în care nava cu peste 14.000 de oi s-a răsturnat. O macara de 1.800 de tone a fost adusă în port și au fost montate grinzi suplimentare de întărire a bordajului epavei, scrie hotnews.ro.
Scoaterea navei este făcută de o macara gigant, care aparține societății ce se ocupă de ranfluarea navei, scrie Mediafax.
Pentru că nu dispunea de infrastructura necesară, Administrația Porturilor Maritime a contractat o societate românească pe 14 ianuarie, care s-a angajat să aducă epava la mal în 35 de zile. Valoarea contractului este de aproximativ 4 milioane de euro.
Până la ora transmiterii acestei știri, au fost făcute pregătirile pentru scoaterea navei, astfel că în Portul Midia a fost adusă macaraua Neptun, de 1.800 de tone și au fost sudate grinzi suplimentare de întărire a bordajului epavei.
Conform reprezentanților societății, vremea rea, cu vânt și ceață, a încetinit lucrările de sudare a acestor bare de metal.
Nava, sub pavilion Palau, care avea la bord 14.600 de oi, s-a răsturnat în Portul Midia pe 24 noiembrie 2019. Autoritățile au reușit să salveze doar 254 de animale.
După producerea tragediei, mai multe organizații internaționale de protecție a animalelor au protestat față de exportul de animale vii, iar subiectul a făcut înconjurul presei internaționale, fiind dezbătut și în Parlamentul European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *