Skip to content
Politică

A început scandalul în partidul lui Barna, după rezultatul de la parlamentare: Tot mai mulți USR-iști îi cer demisia

Inquam Photos / Octav Ganea

A început scandalul în Uniunea Salvați România, după rezultatul de la alegerile parlamentare. Radu Hossu, membru important în echipa de campanie a candidatului USRPLUS la Primăria Brașov, Allen Coliban, lider #rezist și fost președinte Pro Democrația Brașov, într-o postare pe pagina sa de Facebook cere demisia lui Dan Barna și a echipei din jurul acestuia. „Poziționarea împotriva guvernării, în urma Europarlamentarelor 2019, infinitele scandaluri, scorul penibil de la Prezidențiale 2019, împunerea pe liste a unor apropiați în dauna unor oameni cu rezultate, califică Echipa Barna pentru o demisie de onoare”, spune acesta.

„În lumina rezultatelor de acum de la național și de la Brașov și în calitatea mea de membru al USR PLUS, responsabil pe capitolul de strategie în ambele campanii câștigătoare de la Brașov, vreau să exprim următoarele:
📍 În orice partid matur, un rezultat vine la pachet cu efecte. Responsabilitatea este pe umărul liderului. Căci liderul își primește și laurii victoriei, dar plătește și pentru eșec.
📍 Dan Barna și echipa lui trebuie să plece. De ce? Pentru că rezultatul final de la național este unul dezamăgitor. Istoric este – cum a spus Dan Barna în această seară, pentru că e prima dată când Alianța a candidat la alegeri Parlamentare. Dezamăgitor este pentru toți colegii mei din țară. Este inacceptabil să crești doar 6-7% în 4 ani de zile de opoziție, cu evenimente politice importante – OUG13, 10 August, pandemie. De ce s-au întâmplat asta? Pentru că s-au ținut de scaunele puterii în momente când trebuiau să lase frâiele. Pentru că au pus interesul lor deasupra interesului superior al cetățeanului.
📍 Poziționarea împotriva guvernării, în urma Europarlamentarelor 2019, infinitele scandaluri, scorul penibil de la Prezidențiale 2019, împunerea pe liste a unor apropiați în dauna unor oameni cu rezultate, califică Echipa Barna pentru o demisie de onoare.
Cei care mă citesc acum și nu cunosc acest partid din interior, să nu creadă că nu există lideri meritorii. Am cunoscut în acest partid oameni extraordinari, care pot oricând să preia frâiele și să-l crească, să-l pună cu adevărat în serviciul cetățenilor. Există filiale care în 2016 au trimis parlamentari care ne-au reprezentat cu onoare, cu profesionalism și cu rezultate, după care au câștigat alegerile Europarlamentare în județele lor, au câștigat primării și acum au câștigat și Parlamentarele de ieri.
Felicitări echipei de la Brașov, care a mai demonstrat încă o dată că înțelege ce își dorește electoratul, cum se face politică altfel, cum se fac promisiunile și cum ele se respectă.
Îmi asum în totalitate aceste rânduri, este poziția mea personală, o expun public, asumându-mi orice sesizare internă”, mai scrie USR-istul.

Și senatorul USR Florina Presadă a venit luni dimineaţă cu un mesaj critic la adresa aripei Barna din USR-PLUS, pe care o acuză pentru scorul „dezastruos” de la parlamentare. „Domnilor Barna, Năsui, Ghinea, Voiculescu şi cei care sunteţi în această gaşcă, aroganţa voastră şi nepotismul ne-au adus aici!”, notează aceasta. Presadă mai e de părere că doar demisia aripei Barna mai poate arăta „că nu facem politică în interesul găştii din partid”.

„Un scor dezastruos pentru Alianţa USRPLUS. La fel ca toate celelalte rezultate electorale de la europarlamentare încoace. Şi acelaşi refuz al realităţii din partea conducerii partidului. Domnilor Barna, Năsui, Ghinea, Voiculescu şi cei care sunteţi în această gaşcă, aroganţa voastră şi nepotismul ne-au adus aici! Absenteismul tot de aici ni se trage, nu numai rezultatul electoral mic. Alegătorii noştri şi românii ne-au citit, nu îi putem păcăli cu vorbe goale””, scrie Florina Presadă pe Facebook.

Aceasta subliniază că rezultatul USR-PLUS este rezultatul „politicii de gaşcă” a echipei Barna, şi e de părere că alegerile nu au fost câştigate de PSD sau PNL, ci pierdute de USR-PLUS.

„Ăsta e rezultatul politicii voastre de gaşcă, bazată pe suspendări şi excluderi, pe marginalizarea oricărei voci critice şi promovarea oamenilor loiali găştii de la conducere, fără niciun fel de interes pentru oameni şi alegători. Încercaţi o minimă asumare, domnilor, măcar în ultimul ceas. Din respect pentru români, pentru alegători. Partidul ăsta nu e al vostru sau al meu, e al lor! Aceste alegeri au fost pierdute de USRPLUS, nu câştigate de PSD sau PNL. Votanţii USRPLUS vor un alt fel de politică. Meritocratică. Nu-i poţi obliga pe români să voteze, e dreptul lor democratic să nu voteze dacă simt sau cred că nu au ce sau de ce să voteze”, a adăugat senatoarea.

DETALII AICI: O senatoare USR cere demisia conducerii: Aroganţa şi nepotismul vostru ne-au dus aici

Pagina lui Barna, luată cu asalt

Mai mulți membri și simpatizanți USR au scris mesaje pe pagina de Facebook a liderului USR, Dan Barna, la postarea acestuia cu declarațiile de duminică seara. Lui Barna i se cere demisia din funcția de președinte al partidului.

„Demisia de onoare, dacă aveți așa ceva. Fără melodramă, dar duceți partidul pe o linie moartă”, este unul dintre mesaje.

„Domnule Dan Barna, cu respect vă spun, ați greșit că nu v-ați retras după alegerile prezidențiale. O spun ca votant Usr+. Ați tras în jos munca multor oameni. De ce? De ce nu puteți renunța? Vine un moment când trebuie să acceptați greșelile făcute și să lăsați alți oameni să ridice partidul”, est un alt mesaj.

„Și eu sper să existe o urmă de demnitate și să demisionați, domnule Barna. Unde e azi PSD e și o urmare a felului în care ați condus USR. E timpul ca împreună cu Ghinea să vă asumați eșecul usturător de azi. Dacă nu înțelegeți nici acum mesajul electoratului vostru probabil că o să îngropati complet partidul”, a spus un alt internaut.

„USR-PLUS – 22,36% în mai 2019. Azi, 16%. Demisia”.

„Da, este clar că deja încearcă să prostească lumea, era de așteptat de la un personaj cu un asemenea caracter. La europarlamentare au avut 22.4%, acum sunt la 15%, lumea nici nu a mai ieșit la vot dar este clar că Dan Barna nu vrea să plece. Cred că este cazul să luam partidul înapoi”, este un alt mesaj pe Facebook.

Altul îi transmite lui Dan Barna să rămână în izolare: „Domnul Barna… rămâneți în izolare și lăsați politica!! Demisia !! 15% este un rezultat rușinos”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *