Skip to content
Politică

A. Lazăr: Dorința de a pune sub control Justiția este mai puternică decât rațiunea

vocea.biz

Procurorul general Augustin Lazăr afirmă, referitor la modul în care au fost votate miercuri amendamentele la Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, că există o dorinţă de a pune sub control sistemul judiciar, mai puternică decât raţiunea.

Lazăr a apreciat că modificarea legilor Justiţiei în „condiţii improprii” va bulversa sistemul, potrivit News.ro

Nu aş putea caracteriza activitatea Camerei Deputaţilor, dar vă pot spune un singur lucru: modificarea legilor Justiţiei în aceste condiţii improprii şi fără să avem studii de impact cu referire la rezultatele care s-ar produce va bulversa în mod sigur Justiţia română. Acest aspect se vede de către orice persoană de bună credinţă. Nu trebuie să fii mare jurist pentru a înţelege aceste lucruri„, a declarat Augustin Lazăr la CSM.

Procurorul general susţine că „dorinţa de a pune sub control Justiţia este mai puternică decât raţiunea

Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor a fost adoptată miercuri pe articole într-o şedinţă maraton care a durat peste 12 ore, votul final fiind însă amânat pentru că PSD – ALDE – UDMR nu au reuşit să strângă suficienţi deputaţi pentru a adopta actul normativ. Singura modificare adoptată de plen faţă de varianta comisiei a fost obligativitatea statului de a se îndrepta împotriva magistratului care a săvârşit o eroare din rea-credinţă sau gravă neglijenţă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *