Skip to content
Politică

A. Lazăr intervine: ce spune despre OUG privind modificarea Codurilor Penale

vocea.biz

Augustin Lazăr, procuror general al României intervine în scandalul momentului provocat de decizia Guvernului Grindeanu referitoare la modificarea legislației penale.

Citiți și ALERTĂ Ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor Penale, publicată în Monitorul Oficial

Ordonanța de urgență privind modificarea Codului penal și Codului de procedură penală a fost publicată în Monitorul Oficial, în noaptea de marți spre miercuri.

”Ca membru al Consiliului Suprem al Magistraturii, vă pot spune ca ordonanţa de urgenţă este o ofensă adusă autorităţii judecătoreşti, fiind discreţionară, vădit neconstituţională şi trebuie atacată urgent la Curtea Constituţională. Despre consecinţele ei grave am avertizat în comunicatul de ieri al Ministerului Public”, a declarat Lazăr, pentru news.ro.

„Ministerul Public avertizează asupra faptului că este imperios necesar să se realizeze punerea în acord a prevederilor Codului penal şi a Codului de procedura penală cu dispoziţiile cuprinse în deciziile Curţii Constituţionale a României, însă, în actuală redactare, proiectul de modificare a celor două coduri depăşeşte limitele stabilite de către instanţa de contencios constituţional”, se arăta în comunicatul la care a făcut referire Lazăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *