Skip to content
Politică

A mai picat un dosar DNA: clasare cu greutate pentru un fost ministru

agerpres.ro

A mai picat un dosar al Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Vedeți mai jos ce clasare cu greutate a fost pronunțată pentru un fost ministru.

Mai precis, DNA a dat acum câteva săptămâni soluție în dosarul în care fostul senator PSD Ilie Sârbu (ex-ministru al Agriculturii și socrul fostului premier Victor Ponta) a fost acuzat de folosirea influenţei politicie pentru a obţine foloase necuvenite, informează Pressalert.

" "
" "

Este vorba despre un dosar în care politicieni și magistrați au fost cercetați penal pentru retrocedări ilegale de terenuri ale Romsilva, cu un prejudiciu stabilit de procurori la peste 300 de milioane de euro.

Ilie Sârbu a fost anchetat alături de Adam Crăciunescu, Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam, la vremea respectivă procurorii anticorupție susținând că ”în acest context, în calitate de director general al RNP Romsilva, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, începând cu anul 2013, inculpatul Crăciunescu Adam a răspuns solicitărilor nelegale formulate de către inculpatul Hrebenciuc Viorel, prin intermediul suspectului Sîrbu Ilie, referitoare la modul în care RNP Romsilva trebuie să se comporte în legătură cu punerea în posesie, eliberarea titlului de proprietate și litigiile juridice aferente reconstituirii dreptului de proprietate asupra suprafeței de pădure de peste 40.000 de hectare”. Partea de dosar în acre era acuzat Ilie sârbu a fost disjunsă, rămând în cercetearea celor de la dna, în timp ce restul dosarului a fost timis în instanță. În primă instanță, Adam Crăciunescu a fost achitat de judecării Înaltei Curți de Casație și Justiție, în timp ce Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, iar fiul său la doi ani cu suspendare. Ca și Adam Crăciunescu, Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiției, a fost achitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *