Skip to content
Politică

A MINȚIT Dragnea despre cvorumul din comisie pentru rachetele Patriot?

turnulsfatului.ro

Citiți în cele ce urmează dacă președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus adevărul sau a mințit în legătură cu cvorumul din comisie pentru rachetele Patriot.

Surse politice au declarat pentru Adevărul.ro că senatorii din Comisia de Apărare au fost prezenţi la sediul SPP marţea trecută la ora 18.00, nu la ora 13.00, când era programată şedinţa în care ar fi trebuit să se discute achiziţia rachetelor Patriot. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a motivat că senatorii PSD din Comisia de apărare au lipsit de la şedinţa de marţi pentru că ar fi fost invitaţi „la poligonul de tir al SPP”.

„Domnul Bădălău (n.r.-Niculae Bădălău, membru în Comisia de Apărare din Senat) ne-a spus că au fost invitaţi la poligonul de tir al SPP. Cu speranţa că domnul Bădălău n-a glumit“, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, referitor la şedinţa Comisiei de apărare, de marţea trecută, când senatorii PSD, ALDE şi UDMR au lipsit fix când era programată discuţia despre achiziţia rachetelor Patriot.

Surse politice au declarat însă că parlamentarii din Comisia de Apărare au fost invitaţi de SPP la ora 18.00, nicidecum la ora 13.00, când era programată şedinţa pentru rachetele Patriot. „Sunt vizite informale pe care parlamentarii le fac la diverse instituţii din domeniul lor. Spre exemplu, în urmă cu două săptămâni, parlamentarii din Comisia SRI au fost la sediul SRI. O altă vizită recentă a fost la sediul STS. Marţea trecută, cei din Comisia de Apărare au fost la poligonul SPP, dar seara, la ora 18.00. Nu avea cum se suprapună cu ora la care era programată şedinţa pentru rachetele Patriot. Seara, la poligon, au fost şi senatori PSD“, au declarat surse politice pentru „Adevărul“.

Informaţiile obţinute de „Adevărul“ sunt confirmate de un membru al Comisiei de Apărare din Senat, liberalul Iancu Caracota.

„Acţiunea de la poligonul SPP era seara, nu mai ştiu exact ora. Ori, şedinţa Comisiei de apărare a fost de la ora 13.00. Noi cinci – subsemnatul, Iulian Dumitrescu, Vergil Chiţac, Nicu Fălcoi şi Bădulescu de la PMP  – am stat până la 13.25-13.30, fără să vină nimeni de la PSD“, a declarat senatorul PNL Iancu Caracota, membru al Comisiei de apărare. acesta a precizat că reprezentanţii PNL nu au mers la poligonul de tir al SPP.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *