Skip to content
Sport

A murit Ionuţ Popa, fostul antrenor de la UTA, Iaşi şi Poli Timişoara

specialarad.ro

Ionuţ Popa a murit joi dimineaţă (25 iunie), la vârsta de 67 de ani, la secţia ATI din cadrului Spitalului Clinic Judeţean Arad.

Ionuţ Popa a murit a fost internat la Spitalul Judeţean din Arad în data de 9 iunie, după ce a suferit un stop cardio-respirator. A stat în comă, apoi în moarte cerebrală până astăzi, 25 iunie, când s-a constatat decesul. Ionuţ Popa a împlinit 67 de ani în 27 martie 2020.

La începutul anului 2019, pe când antrena UTA, Ionuţ Popa a fost nevoit să se retragă din fotbal în urma problemelor medicale.

„Mister” a fost la multe clinici din ţară, dar şi în Franţa, din cauza unei tomori canceroase la cap. Din câte se pare, totul s-a înrăutăţit după ultimul tratament la care a fost supus, unul medicamentos şi foarte puternic, scrie adevarul.ro.

Într-un interviu acordat pentru Pro Sport, în luna ianuarie, Ionuţ Popa a vorbit despre problemele de sănătate prin care trecea.

Cum mă simt? Ca un om bolnav, dar poate că asta îmi este soarta. Am fost pe la o grămadă de medici, dar…Chiar nu vreau să pară acum că mă plâng în presă. Departe de mine acest gând, dar nici eu nu ştiu dacă se mai pot face multe pentru mine. Din păcate, medicii nu îmi pot face operaţia la cap, iar acest lucru îmi complică mult starea de sănătate. Sunt foarte trist din această cauză… Sunt conştient că cei dragi trec prin clipe grele din cauza problemelor mele medicale, dar fotbalul a fost viaţa mea. Păcat că nu mai sunt în putere să lucrez. Le mulţumesc frumos tuturor celor care s-au gândit la mine, dar, acum, vă rog frumos să mă scuzaţi. Nu mai pot să vorbesc la telefon”, a spus Ionuţ Popa.

Ionuţ Popa s-a născut la Pesac (judeţul Arad), în 17 aprilie 1953. A jucat fotbal la Poli Timişoara, Unirea Sânnicolau Mare, Vagonul Arad, Aurul Brad sau Victoria Ineu. A antrenat echipe precum UTA, FC Bihor, Jiul Petroşani, Politehnica Iaşi, CSMS Iaşi, CS Mioveni, Naţional Sebiş, Şoimii Pâncota şi Poli Timişoara.

Ultimul meci pe care l-a condus de pe bancă a fost UTA- ACS Poli Timişoara (2-1), pe 9 martie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *