Skip to content
Societate

A murit Naum Ciomu, medicul care a devenit celebru în 2004, după ce i-a secționat penisul unui pacient

facebook

Dr. Ciomu Naum Niculae a murit. Anunțul a făcut de clinica la care acesta începuse să profeseze din nou. Dr. Ciomu a secționat din greșeală, în iulie 2004, penisul unui bărbat de 34 de ani.

”Începem săptămână cu o veste tristă domnul Doctor Ciomu Naum Niculae a plecat în lumea cea fără de dor.Dumnezeu să-l odihnească în pace! A fost un luptător, un spirit tânăr, un medic cu o experiență și memorie monumentala, un coleg minunat pe care nu-l vom uita.A fost o onoare pentru noi să ne fie coleg și mentor. Condoleanțe familiei și celor apropiați!” a fost anunțul clinicii.Pe 31 iulie 2004, doctorului Naum Ciomu i-a fost retras dreptul de liberă practică, șapte luni mai târziu experții de la Institutul de Medicină Legală ”Mina Minovici” concluzionând că Naum Ciomu avea discernământ în momentul operației.

Ce s-a întâmplat cu pacientul mutilat de dr. Ciomu

Victima lui Naum Ciomu a primit pe post de despăgubiri suma uriașă de 500.000 de euro, o parte din bani fiind direcționați spre tratamentele medicale absolut necesare.Apoi, bărbatul și-a achiziționat o casă impunătoare, lângă București, în care s-a mutat cu soția și cu fata lor.

La 16 ani de la nefericitul eveniment, victima, Ion Jiga, acum ajuns la 46 de ani, și-a refăcut viața. A suferit o operație de reconstrucție și, aparent, și-ar fi reluat și viața sexuală.

Naum Ciomu a susținut că a suferit un atac cerebral în timpul operației

Chirurgul a susținut că eșecul operației a survenit ca urmare a faptului că a suferit în acele momente un atac cerebral. Ciomu a declarat că are acte care să dovedească acest lucru, intenționând, la acea vreme, să-și caute dreptatea chiar la CEDO.Ciomu s-a confesat atunci presei, căutând scuzele de rigoare.”Am făcut mişcări aberante, ilogice, iar cel cu care am intrat în operaţie era un papagal, un rezident care nici nu citise operaţia. Mi-am revenit repede şi tot eu m-am ocupat de pacient, deşi acolo eram doi bolnavi”, declara medicul.În 2015, victima doctorului Ciomu a intrat pe mâna chirurgului Ioan Lascăr, care i-a refăcut penisul. În ciuda declarațiilor optimiste ale lui Ioan Lascăr, care susținea după operație că ”pacientul are viață sexuală și sensibilitate erogenă”, lucrurile nu au stat chiar așa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *