Skip to content
Sport

A murit Rudel Obreja. Fostul preşedinte al FR Box fusese eliberat din închisoare pentru a se trata de cancer

Inquam Photos / Octav Ganea

A murit Rudel Obreja, afacerist și fost președinte al Federației Române de Box, la vârsta de 57 de ani. Acesta suferea de cancer şi fusese eliberat din închisoare pentru a se trata.

Drum lin, Rudel Obreja!

Fostul campion dinamovist Rudel Obreja s-a stins astăzi din viață, la vârsta de 57 de ani. Anunțul a fost făcut de familia sa.

Născut pe 6 august 1965 la Galați, Rudel Obreja a fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondialul din 1989 și cu argint la Europeanul din 1989. De asemenea, a fost multiplu câștigător al Centurii de Aur și al titlului național.

Dumnezeu să-l ierte! Condoleanțe familiei!”, este mesajul postat de CS Dinamo pe Facebook.

Condamnat pentru evaziune fiscală în dosarul „Gala Bute”, Rudel Obreja a fost eliberat condiţionat în iulie 2022 pentru a se trata de cancer. Din nefericire, starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid, în septembrie 2022 fiind deja de nerecunoscut.

Rudel Obreja a cerut să rămână în libertate şi să aibă permisiunea să părăsească România pentru tratament. Judecătorul a rămas în pronunţare, notează antena3.ro.

Știm cu toţii, cu tot respectul pentru medicii din România şi sistemul de la noi… e mai eficient cel de afară şi asta dovedesc actele de la dosar actele medicale. Având în vedere că toată această perioadă situaţia se înrăutăţeşte e foarte clar că trebuie să găsesc şi un alt loc în care efectiv să pot să mă operez să mă tratez eficient”, explica Rudel Obreja, în octombrie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *