Skip to content
Sport

A murit „Sfântul” Roger Moore, al patrulea James Bond

mashable.com

Actorul britanic Roger Moore, devenit celebru pentru rolurile James Bond (al patrulea actor din seria filmelor) și Simon Templar („Sfântul”), a încetat din viață marți, în Elveția, la vârsta de 89 de ani.

Anunțul a fost făcut pe Twitter de către familia artistului, transmite Agerpres.

„Cu inima grea trebuie să anunțăm decesul tatălui nostru iubit, Sir Roger Moore, astăzi, în Elveția, după o scurtă dar curajoasă luptă împotriva cancerului. Dragostea care l-a înconjurat în ultimele sale zile a fost atât de mare încât este imposibil de cuantificat în cuvinte”, au scris copiii actorului pe contul său de Twitter.

Sir Roger Moore a trăit multă vreme la Gstaad, în cantonul Berna (unde trăiesc numeroase celebrități bogate), iar apoi s-a mutat în cantonul Valais, la Crans Montana, o altă stațiune pentru sporturi de iarnă.

Arhetip al gentleman-ului englez, Roger Moore a jucat în serialul „Sfântul” și în filmele cu James Bond. El a jucat rolul agentului 007 în șapte filme, începând cu „Live and Let Die” în 1973 și până la „A view to a kill” în 1985. Filmele Bond i-au adus lui Moore un câștig de 14 milioane de lire sterline.

El a fost totuși considerat „prea chipeș” și respins pentru primul rol al agentului 007 în „Dr No” (1962), fiind nevoit să aștepte până când Sean Connery a fost epuizat de rol pentru a prelua ștafeta.

Stilul său de gentleman perfect a fost rodat în seria televizată „The Saint”, între 1962 și 1969. Rolul lui Simon Templar i-a asigurat succesul mondial, confirmat de o altă serie, „The Persuaders!”, difuzată în 1971 și 1972.

După ce i-a predat rolul Bond lui Timothy Dalton, Moore a trăit într-un regim de semi-retragere, ducând o viață de milionar între locuințele sale din Los Angeles, Elveția și sudul Franței.

Playboy pe ecran, Roger Moore a avut numeroase cuceriri și în viață. El a fost căsătorit de patru ori, iar cu a treia sa soție, Luisa Mattioli, a avut trei copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *