UPDATE PSD şi PNL, o nouă rundă de negocieri privind comasarea alegerilor. Ce spune Ionuţ Stroe

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE, ORA 14.22

Este foarte probabil să ajungem la soluția comasării alegerilor, dar, în orice fel de scenariu, PNL este pregătit pentru alegeri, spune purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe.

„Este foarte probabil să ajungem la această soluție (comasarea alegerilor – n.r.). Ne dorim să punem capăt acestui episod. În orice fel de scenariu, vă pot asigura că PNL este pregătit pentru alegeri, are candidați pentru toate funcțiile, guvernarea va merge mai departe, nu va exista niciun fel de sincopă. Credem că avem maturitatea să guvernăm împreună, responsabil și să ne prezentăm separat în alegeri, dacă o fi cazul, dacă nu, evident că guvernarea de coaliție a fost și rămâne o oportunitate de a oferi stabilitate României”, a declarat Ionuţ Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL spune că Marcel Ciolacu „nu are de ce să-și depună mandatul de prim-ministru pentru că acea poveste cu retragerea de la guvernare nu se va întâmpla”.

„Este doar un subiect lansat artificial în spațiul public. Eu cred că avem maturitatea să guvernăm împreună. Nu cred că în momentul de față se pune problema să-și depună mandatul”, a mai explicat Ionuţ Stroe.

Citește mai mult AICI

ŞTIREA INIŢIALĂ

Cele două echipe de negocieri ale Coaliției, conduse de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă se întâlnesc duminică pentru a patra oară, pentru a se pune în acord sau nu privind comasarea alegerilor, în special cele europarlamentare cu locale din 9 iunie.

În cazul în care nu se ia nicio decizie astăzi, vom avea alegeri la termen. Marți, 20 februarie, expiră termenul prin care se mai pot face modificări, iar liderul PNL are în zilele de luni și marți deplasare în Spania.

În cele trei runde de discuții, PSD și PNL nu au ajuns la niciun acord însă de-a lungul discuțiilor, ei au avut pe masă și alte teme în afară de comasarea alegerilor și desemnarea de candidați comuni în principalele orașe ale țării, dar și la prezidențiale. Au fost teme cu privire la cheltuirea banilor din PNRR și alte urgențe care țin de stabilitatea economică și politică a țării.

În cursul zilei, ne așteptăm să aflăm o decizie finală privind comasarea alegerilor, aceasta fiind singura variantă rămasă în picioare, după ce varianta desemnării candidatului comun la primăria marilor orașe și la prezidențiale s-a cam stins.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: