Skip to content
Politică

A plouat cu ani de închisoare în dosarul „Mită la Postliceală”

www.bacauexpres.ro

A plouat cu ani de închisoare în dosarul „Mită la Postliceală”. Vedeți mai jos la cât s-a ridicat cea mai grea sentință pronunțată DEFINITIV în această speță.

Cinci dintre cei 13 foşti şi actuali profesori ai Şcolii Sanitare Postliceale de Stat Slatina (printre care fosta directoare a instituţiei), acuzaţi de luare de mită, au fost condamnaţi marți la închisoare cu executare de Curtea de Apel Craiova, cea mai mare pedeapsă ridicându-se la şapte ani, scrie Mediafax.

Faptele de care sunt acuzaţi profesorii s-au petrecut la sesiunile iulie şi august 2012 ale examenului de final de an. Georgel Filip a primit cea mai mare pedeapsă, şase ani de închisoare cu executare, însă va petrece şapte ani după gratii, pentru că mai avea o condamnare cu suspendare de un an şi patru luni pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

La rândul lor, Sanda Naiden şi Liliana Cornelia Filişanu (aceasta fost director al Şcolii Postliceale de Stat Slatina) au primit o condamnare de câte cinci ani de închisoare cu executare. Tot cu executare au fost condamnate Emilia Brănescu (trei ani) şi Aglaia Micli (trei ani şi şase luni).

Restul inculpaţilor au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare: Lygia Monica Moisescu (doi ani), Iuliana Hideg (doi ani şi şase luni), Angelica Lavinia Sbora (trei ani), Marian Spiridon (trei ani şi şase luni), Gigi Zamfir (trei ani şi şase luni), Angela Ciolca (trei ani), Maria Viorica Berinde (trei ani).

Maria Răduţă a primit o amendă penală de 6.000 de lei pentru mărturie mincinoasă.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Olt, cei condamnaţi la pedepse privative de libertate au fost ridicaţi marţi seara de la domicilii şi duşi la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Cornelia Filişanu ar fi strâns mai multe sume de bani de la elevi, la sesiunile din iulie şi august 2012 ale examenului de obţinere a Certificatului de Competenţe Profesionale Nivel III avansat – specializările Asistent Medical de Laborator (AML) şi Asistent Medical Generalist (AMG). Declarativ, banii erau pentru „protocol”, pentru achiziţionarea de rechizite şcolare sau reprezentau achitarea „fondului şcolii”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *