Skip to content
Politică

A pornit furtuna in noul PNL. O importanta organizatie judeteana sta pe un butoi cu pulbere

Noul PNL pare sa aiba mari probleme in a duce la capat fuziunea la care s-a inhamat anul trecut. Desi lucrurile de la centru sunt prezentate ca fiind numai lapte si miere, realitatea din teren este cu totul alta.

Spre exemplu, la Vaslui. Potrivit publicatiei Vremea Noua, cele doua tabere din PNL Vaslui sunt pe punctul de a se incaiera, de data aceasta cu scantei. Motivul? Tabara fostului PDL, respectiv senatorul Dan Marian si omul sau de incredere, Ciprian Iftimoaei, sunt acuzati de colegii din fostul PNL de manipulare si lansarea de comunicate sub sigla organizatiei judetene liberale, fara a fi autorizate de vechea organizatie liberala.

Concret, acest Iftimoaei este acuzat de vechii liberali de faptul ca ar fi abuzat de functia pe care o detine – responsabil comunicare politica si relatii cu mass-media, alaturi de Sorin Radu – si ar fi trimis catre ziare comunicate de presa in favoarea lui Corneliu Bichinet, cel pe care Dan Marian il sustine fatis in campania pentru presedintia Consiliului Judetean. “Nu a avut girul intregii conduceri a organizatiei judetene. Eu, personal, nici nu am fost informat de aceste comunicate, in care se vorbeste de campania dlui Corneliu Bichinet. Nu am stiut nimic”, recunoaste deputatul Ciurariu, copresedinte PNL.

Acesta spune ca va cere in Comitetul Judetean Executiv sa se ia masuri impotriva lui Iftimoaei, pentru ca a incalcat regulamentele interne.

La prima sedinta a noului PNL Vaslui, din neatentie, vechea garda liberala a votat urmatorul paragraf: “Cei doi copresedinti ai PNL Vaslui, senatorul Dan Marian si deputatul Florin Ciurariu, vor fi principalii comunicatori publici ai partidului la nivel judetean. Activitatea de comunicare politica si relatii cu media va fi coordonata de Ciprian Iftimoaei si Sorin Radu”.

Adica, nimeni din partid nu avea voie sa comunice cu presa, decat prin intermediul acestui Iftimoaei. Fostul prefect – care se viseaza din nou pe functie, in cazul in care PNL ajunge la guvernare – a abuzat de pozitia pe care o detine in partid si a lansat tot felul de comunicate oficiale, ca venind din partea organizatiei judetene PNL. Concret, la ordinele lui Dan Marian, Iftimoaei ar fi ticluit tot felul de comunicate de campanie in favoarea lui Corneliu Bichinet, folosind limbajul slugarnic la adresa sefului sau direct, senatorul Marian.

Iata o mostra din ultimul comunicat, care a infuriat la culme tabara fostului PNL: “Dupa o serie de intalniri cu presedintii si responsabilii organizatorici ai PNL Vaslui din zona Negresti, vicepresedintele CJ Vaslui Corneliu Bichinet, lansat in cursa pentru castigarea presedintiei Consiliului Judetean, si senatorul Dan Marian, copresedinte PNL Vaslui, au continuat campania in zona Barladului. Miercuri dupa-amiaza, la sediul PNL Barlad, cei doi lideri liberali s-au intalnit cu presedintii organizatiilor liberale din comunele Ivesti, Vinderei, Fruntiseni, Tutova si Voinesti. Corneliu Bichinet, prima optiune a PNL pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean, a prezentat proiectul politic”.

Intr-un moment in care in noul Partid National Liberal sunt mai multe nume care vor fi incluse in sondajul privind notorietatatea si credibilitatea in randul electoratului a candidatilor la functia de presedinte al CJ Vaslui, comunicatele oficiale semnate de Iftimoaei, fara acordul vechilor liberali, reprezinta o metoda de manipulare, care nu este inghitita deloc de tabara lui Ciurariu. “Nu stiam ca s-au emis aceste comunicate in numele organizatiei judetene PNL, nici eu si nici alti colegi nu am fost informati de astfel de decizii. Nu stiu de ce si cine a luat decizia de a emite comunicate in nume propriu, voi cere lamuriri in Comitetul Judetean Executiv”, a spus deputatul Florin Ciurariu, copresedinte PNL.

Manipularea nu se opreste insa aici, Dan Marian lansand spre electorat tot felul de mesaje otravite, in care nu are aprobarea conducerii organizatiei judetene PNL. In timp ce deputatul Ciurariu spune ca refuza sa reprimeasca in partid primarii care au fugit de la PNL la PSD, toamna trecuta, senatorul Marian anunta ca el este dispus sa-i reprimeasca pe acei edili care doresc sa revina la organizatia liberala.

“Trebuie sa va spun ca a fost abordata si o tema ceva mai sensibila – reprimirea primarilor liberali care sub efectul OUG 55/2014 au trecut la PSD. Primarii PNL care au migrat la PSD sub efectul ordonantei care a permis traseismul politic pot reveni in PNL si candida din partea partidului nostru la alegerile locale din 2016 in doua situatii”, sustine Marian, in comunicatul ticluit de Iftimoaei.

Adica, Ciurariu nu primeste primarii fugiti la PSD la discutii, Marian le promite ca sunt reprimiti, in anumite conditii.

1 comentariu la “A pornit furtuna in noul PNL. O importanta organizatie judeteana sta pe un butoi cu pulbere

  1. Sa ne lamureasca unii si pe noi- in Vaslui PNL ul e in Opozitie sau la guvernare? pentru ca SEFA pnl istilor din Vaslui e in opozitie doar dupa ora 16. Pana la ora 16 e directoare intr-o institutie publica, deci e la guvernare. Vrem lamuriri. Cum vine asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *