Skip to content
Externe

A primit un SMS și a stabilit un loc de întâlnire. Cum s-a predat un soldat rus cu tot cu tanc

Twitter

Jurnalistul Kyrylo Loukerenko a făcut publică povestea unui soldat rus care a venit cu tancul și s-a predat autorităților locale. Se pare că militarul a primit un SMS de la serviciile secrete ucrainene, a sunat înapoi și au stabilit un punct de întâlnire.

Pentru a se asigura că nu este vorba despre o ambuscadă, armata ucraineană a folosit o dronă. Totodată, restul militarilor din unitatea din care făcea parte Mișa au dezertat, ceea ce a scăzut moralul armatei ruse, potrivit HotNews.

Mișa s-a predat cu tanc cu tot

Mișa, militarul care s-a predat cu tot cu tanc autorităților locale, a ales siguranța în schimbul banilor. Loculde întâlnire a fost stabilit de comun acord, pentru ca armata ucraineană să preîntâmpine o ambuscadă.

„Un soldat rus pe nume Mișa și-a adus tancul la serviciile de informații militare ucrainene. Aceștia identifică în mod regulat telefoanele soldaților ruși și le trimit prin SMS condițiile de predare. El i-a sunat înapoi și le-a oferit predarea în schimbul banilor și al siguranței”, a scris, pe Twitter, Kyrylo Loukerenko, jurnalist și director executiv al Radio Hromadske.

„Au aranjat un loc sigur de întâlnire și au folosit o dronă pentru a se asigura că nu este vorba de o ambuscadă. El a spus că restul echipajului său a dezertat din unitate, iar moralul militarilor ruși este scăzut în general”, potrivit sursei citate.

Utilizarea rachetelor Kinjal în Ucraina marchează debutul în luptă pentru sistemul Kinjal al Rusiei.

Șeful grupului de informații și contramăsuri psihologice a uneia dintre unitățile militare ale Rusiei a fost capturat de către Soldații Brigăzii 128 Separate de Asalt Montan din Ucraina.

Un detaliu interesant în urma perchezițiilor este acela că locotenentul-colonel Koșel purta lenjerie intimă și șosete inscripționate „Forțele Armate ale Ucrainei”.

„În timpul percheziției, soldații brigăzii 128 au fost surprinși să constate că locotenent-colonelul Koșel purta lenjerie intimă și șosete inscripționate „Forțele Armate ale Ucrainei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *