A șasea scumpire consecutivă a carburanților, de la jumătatea lui ianuarie

benzinarie benzina motorina
Sursă foto: Unsplash

Benzina și motorina se scumpesc din nou. Motivul? Prețul barilului se duce în sus, la care se adaugă acciza mărită. Analiștii estimează o majorare cu 15 procente a costului carburanților în perioada următoare, ceea ce înseamnă că prețurile se vor apropia din nou de 8 lei pe litru.

Principalele lanțuri de benzinării au scumpit din nou, ușor, carburanții.

Este a șasea scumpire consecutivă a carburanților, de la jumătatea lui ianuarie. Majorările de preț sunt cu câțiva bani, însă dese, prin urmare este greu să îți dai seama că prețul crește.

Una dintre cauzele pentru care plătim mai mult pe carburanți este că prețul barilului la nivel internațional a crescut cu 10% de la începutul anului.

Pe de altă parte, la noi s-a majorat acciza de la 1 ianuarie, iar de la 1 iulie va crește din nou, cu 43 de bani.

Adrian Negrescu, analist economic: „Agențiile internaționale estimează că prețul petrolului ar putea să ajungă din nou spre 90 de dolari pe baril față de 76-77, cât e în momentul de față, pe fondul mai ales al scăderii producției OPEC, organizația producătorilor de petrol, și problemelor logistice la nivel internațional. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că, din păcate, prețurile la pompă ar putea să crească în această primăvară, din nou spre un nivel cu cel puțin 15% mai mare față de cât avem în momentul de față la pompă.”

O creștere cu 15% a prețului carburanților înseamnă aproximativ un leu în plus pentru fiecare litru.

Calculele arată că prețurile la benzină și motorină se vor apropia din nou de pragul psihologic de 8 lei pe litru.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL