Skip to content
Politică

A semnat Iohannis pentru casa lui Băsescu de la Scroviștea? EXCLUSIV Reacția Administrației Prezidențiale

În cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei”, de joi seară de la Antena3, jurnalistul Mihai Gâdea a prezentat informația potrivit căreia fostul Președinte al României, Traian Băsescu, s-a mutat și va locui la Palatul Scroviștea.

Jurnalistul a prezentat o serie de fotografii care ne arătau cum mașina fostului șef al statului intra pe domeniul de la Scroviștea, insoțit de mai multe camioane. De asemenea, Gâdea s-a întrebat cum a ajuns fostul Președinte să locuiască în domeniul de la Scroviștea, având în vedere că această locuință, potrivit spuselor fostului premier, Petre Roman, ar aparține de Administrația Prezidențială.

”Mihai Gâdea: Are cineva cea mai vagă idee, o dată ce caută Băsescu la palatul Scroviştea?

Adrian Ursu: Cred că trebuie să sunăm la Palatul Victoria ca să aflăm ce caută la palatul Scroviştea. Că totuşi bănuiesc că nu s-a dus să spargă cu berbecele…

Mugur Ciuvică: A spus Ponta astăzi că nu are el nicio treabă, că nu a semnat nimic.

Mihai Gâdea: Dar cine?

Petre Roman: Vilele acelea din Bucureşti, Lac 1, Lac 2, acelea ţin de RAAPPS. Scroviştea este numai a Preşedintelui.

Mihai Gâdea: Să înţelegem că are acceptul Preşedintelui?

Mugur Ciuvică:  Domeniul aparţine tot de RAAPPS.

Petre Roman: E Administraţia prezidenţială.

Mugur Ciuvică: Aşa că domnul Băsescu Traian nu putea să intre la Scroviştea nici fără aprobarea RA-APPS, dar fără nici aprobarea Cotroceniului. Două aprobări a avut nevoie ca să se mute la Scroviştea. De la RA-APPS proprietarul domeniului şi de la Administraţia prezidenţială, cea care are domeniul în folosinţă.

Adrian Ursu: Trebuie să mai dăm nişte amănunte, până când vom afla cine l-a băgat pe Băsescu la Scroviştea. Băsescu însuşi şi-a lărgit acest domeniu în timpul mandatului său. A cerut ca domeniul cinegetic, respectiv toată acea zonă verde cu pădure şi lac şi evident cu fond de vânătoare din jurul proprietăţii propriu-zise de protocol să fie trecut şi acela în domeniul Administraţiei prezidenţiale. La cum priveşte Băsescu, nu presupunem că trăgea cu arma. Dar e limpede că avea nevoie de zona aia de protecţie, ca să-l nu-l ştie nici cerul nici pământul ce face el când se duce la Scroviştea. Acum, trage foloasele respectivei lărgiri de proprietate. Repet, 2.653 de hectare.”

Pornind de la această controversă legată de cine deține domeniul de la Scroviștea și cine a semnat pentru ca Traian Băsescu să se mute în respectiva locație, PSnews.ro a contactat Administrația Prezidențială.

Întrebată dacă Administrația Prezidențială a oferit vreun aviz pentru ca Traian Băsescu să se mute în vila de la Scroviștea, după ce a eliberat vila Lac 3, purtătorul de cuvânt, Tatiana Niculescu Bran ne-a făcut următoarele precizări:

”Administrația Prezidențială nu are nicio calitate oficială să avizeze mutarea fostului Președinte la Scroviștea. Complexul Scroviștea face parte din baza materială destinată activității de reprezentare și protocol și e gestionat exclusiv de RA-APPS”, a precizat Tatiana Niculescu Bran pentru PSnews.ro.

Reamintim că Victor Ponta a fost și el întrebat, joi, dacă Executivul a aprobat acordarea unei locuinţe provizorii fostului Preşedinte Traian Băsescu, în contextul apariţiei unor informaţii conform cărora fostul Preşedinte a părăsit Vila Lac 3 şi s-a mutat la Scroviştea.

„Nu ştiu, Guvernul nu trebuie să aprobe nimic, singura Hotărâre de Guvern care am aprobat-o a fost în baza legii care se referă la foştii şefi de stat şi este o locuinţă, cea care se renovează acum. Situaţia locativă a domniei sale nu este de competenţa Guvernului sau a mea, nu o cunosc şi nu doresc sa o comentez”, a spus Ponta.

 Citește și: FOTO Băsescu ar fi părăsit Vila Lac 3. Unde s-ar fi mutat fostul președinte

9 comentarii la “A semnat Iohannis pentru casa lui Băsescu de la Scroviștea? EXCLUSIV Reacția Administrației Prezidențiale

  1. Astia doi, adica Ponta si Iohannis, chiar ne iau de tampiti ??? Adica sa fim atat de prosti incat sa credem ca Basescu s-a mutat din proprie vointa acolo fara sa aiba acordul nimanui ??? Vad ca liberalul Roman vorbeste de Administratia Prezidentiala. RA-APPS-ul e reprezentantul proprietarului, adica al statului, dar folosinta o are Administratia Prezidentiala ! Ce e atat de greu sa intelegem ca nu se putea intra peste folosinta Administratiei Prezidentiale fara acordul Presedintelui ??? Ori Ponta a facut un abuz pe care nu-l recunoaste, dar se poate dovedi, si atunci trebuie sa raspunda, ori Presedintele joaca alba-neagra cu poporul roman ! Vrem si noi sa stim, ca simpli cetateni, cine are dreptate, ca sa intelegem cine trebuie sa plateasca la propriu cheltuielile imense generate de sederea impostorului asta de Basescu acolo ! Ca eu nu mai vreau sa platesc din banii mei de taxe si impozite nesimtirea lui Basescu Traian sau neputinta lui Ponta sau Iohannis !!!

  2. Sunt foarte indignat de tupeul parazitului traian-nebunu shi de ingaduintza de care se bucura din partea nu shtiu cui . Cine-i permite derbedeului sa umble creanga prin palatele statului ?

  3. basinosu sta miloaga la imobiliarele romanilor…pai cate case sa-i de moca statul Roman .mafiotului asta de basescu!? Luati-l la suturi ca altfel nu se da dus!

  4. E CLAR CA IOHANIS A SEMNAT .ASTA ADEVARUL DOAR CA SASUL NU RASPUNDE LAINTREBARILE PERTINENTE CI LA CE-I CONVINE .POPORUL E PROST NU IOHANIS CARE S-A TREZIT CA MUSCA-N LAPTE PE UN SCAUN LA COTROCENI SI NUMAI INEPTII A FACUT SI FACE DE CAND S-A INSCAUNAT .E UN FEL DE PLAGIAT BASIST .

  5. daca presedintele actual,ia dat aprobarea de a locui la palatul scrovistea,lui Basescu,consider ca poporul este subestimat,este inselat in asteptarile pe care le are,de la acest presedinte,care se manifesta ca o vedeta de TV,muta,tacuta,retinuta in discutii,nu baga pe nimeni in seama.Asa om,asa tara cu un popor mintit,umilit,dupa ce omul si-a atins interesu si pe care nul preocupa alt interes,decat sa aibe alaturi de iel,un guvern al lui,sa vedeti atunci dragi votanti pe cine ati votat,mai ales cei din asa zisa diaspora.

  6. Lucrurile s-ar putea rezolva extrem de simplu. Ponta, in calitate de reprezentant al proprietarului prin RA-APPS, trimite organele abilitate ale Guvernului sa vada in baza caror aprobari sta impostorul acolo. Daca nu are nici un document, trebuie dat in strada cum au fost dati amaratii aia de cetateni ce si-au pierdut casele prin retrocedarile presupus abuzive ale lui Basescu cand era Primar General. Daca exista un acord cu PresedIntia, acesta trebuie facut public. Si intr-un caz si in altul, trebuie sa se faca publice sumele datorate catre stat si cine face plata pentru aceasta ocupare de imobil si pentru Vila Lac 3 pe ultimele trei luni si ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *