Skip to content
Politică

A trecut proiectul lui Rădulescu legat de conflictul de interese. Nicolicea: S-a făcut egalitate

adevarul.ro

Proiectul de lege al deputatului PSD Cătălin Rădulescu legat de conflictul de interese a trecut prin Parlament.

Mai precis, Camera Deputaților a adoptat miercuri un proiect de lege inițiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu și semnat de peste o sută de parlamentari PSD, care prevede că faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de 3 ani de la data săvârşirii lor, informează Hotnews.

De asemenea, inițiativa (ce a trecut miercuri cu 196 de voturi „pentru”, 59 „împotrivă” și 4 abțineri) le permite aleșilor locali să desfășoare activități în sectorul privat în domenii care nu au legătura cu atribuțiile de aleși locali.

Iată ce prevede proiectul:

„Starea de incompatibilitate durează până la data încetării de drept a mandatului în care alesul local a exercitat o funcţie sau o calitate incompatibilă cu acesta sau până la data la care a încetat funcţia sau calitatea care a determinat starea de incompatibilitate.

Faptele săvârșite de persoanele aflate în exercitarea demnităților publice sau funcțiilor publice ce determină existența conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de 3 ani de la data săvârșirii lor, în conformitate cu art. 2517 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil”.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea (președintele Comisiei juridice) a explicat în plen că prin această modificare „s-a făcut egalitate” între aleșii locali și prefecți în ceea ce privește posibilitatea de a desfășura activități în sfera privată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *