Skip to content
Politică

A treia condamnare cu EXECUTARE pentru un fost președinte egiptean

stanford.edu

A fost pronunțată a treia condamnare la închisoare cu EXECUTARE pentru un fost președinte egiptean. Vedeți despre cine este vorba în rândurile care urmează.

Astfel, Tribunalul Penal din Cairo (capitala Egiptului) l-a găsit vinovat pe fostul președinte Mohammed Morsi pentru insultarea ramurii judiciare a statului și a decis condamnarea acestuia la trei închisoare cu executare. De asemenea, instanța a hotărât ca Morsi să plătească o amendă de 2 milioane de lire egiptene (93.000 de euro), scrie EVZ.ro.

În același caz, alte 19 persoane au fost găsite vinovate și au primit sentințe de 3 ani cu executare, dar amenzi cuprinse între 30.000 și 1 milion de lire egiptene. Toți cei condamnați pot face apel la decizii.

Printre cei condamnați se numără și activistul Alaa Abdel Fattah, precum și politicianul și prezentatorul TV Tawfik Okasha.

Fostul șef de stat fusese ales în mod democratic după revoluția din Egipt din 2011 și forțat să renunțe la funcție de Abdel Fatah al-Sisi, fostul general care îndeplinește acum funcția de președinte.

Morsi a fost arestat imediat. El execută deja o sentință de 20 de ani în închisoare pentru incitarea acțiunilor de ucidere a protestatarilor în timpul manifestațiilor din 2012. În plus, Mohammed Morsi este închis pentru 25 de ani pentru spionaj în interesul Qatarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *