Inspectorii ANPC au găsit produse expirate încă din 2022 şi mobilier deteriorat în bucătărie, inclusiv echipamente cu rugină, la restaurantul din Reghin unde 30 de participanţi la un eveniment au ajuns la spital cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară.
Totodată, peste 45 de kilograme de preparate a fost retrase şi sigilate, a anunțat președintele ANPC, într-o postare pe Facebook. În urma controlului la restaurantul din Reghin, autorităţile au identificat abateri grave de la normele de siguranţă alimentară, a anunțat Cristian Popescu-Piedone, care a fost numit recent președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Potrivit raportului preliminar întocmit de CJPC Mureş şi Bistriţa-Năsăud, la unitatea de alimentaţie SC GLIGA COMPANY SA REGHIN au fost descoperite: 45,75 kg de preparate retrase şi sigilate, depozitarea alimentelor în răcitoare nespecifice, lipsa unui cântar verificat şi omologat, produse expirate încă din 2022, pastile dezinfectante expirate din 2018, mobilier nespecific şi deteriorat în bucătărie, inclusiv echipamente cu rugină.
„Aceste descoperiri evidenţiază lipsa totală a măsurilor de igienă şi siguranţă alimentară, ceea ce a dus la declanşarea acestui incident major de sănătate publică. Nu vom permite ca asemenea practici să continue!”, a spus Cristian Popescu Piedone, care a lansat și un avertisment la adresa „antreprenorilor din domeniu HORECA”.
Citeste mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News