Skip to content
Politică

Aberant: când votează nu e bine, când nu votează nu e bine

Parlamentul României se găsește în aceste zile în fața unei situații de-a dreptul ridicolă: a votat pentru ridicarea imunității unui deputat, dar în același timp, votul a fost dat degeaba. Cine e de vină? Cu siguranță tot Parlamentul.

În ciuda tuturor încercărilor parlamentarilor de a se reabilita în fața românilor, aceștia continuă să fie „oaia neagră” a familiei instituțiilor statului român. Chiar și când nu e vinovat, tot e vinovat. Cazul Marko Attila a arătat că, orice ar face, Parlamentul este vinovatul de serviciu al celorlalte instituții: președinția îi acuză, justiția îi acuză, presa îi acuză.

În decembrie, Camera Deputaților a fost solicitată să aprobe încuviințarea arestării deputatului Marko Attila de la UDMR. Zis și făcut: oamenii s-au strâns, au ridicat mâna, s-a votat, s-a încuviințat. Ce a urmat nu mai ținea de Parlament.

Dar ce să vezi. De această dată chiar a depins de Parlament. Procurorii nu au mers până la capăt cu reținerea fostului deputat, deoarece acesta a fugit în Ungaria, la Budapesta, unde ar beneficia de protecția lui Viktor Orban (lucru nemaiîntâlnit din perioada evului mediu, când domnitorii români se refugiau tot la Budapesta).

Au trecut 4 luni de la acel moment, iar nimeni nu s-a gândit să ceară extrădarea lui Attila. În schimb ce s-au gândit: să mai ceară încă o încuviințare de reținere a acestuia. Și astfel s-a ajuns din nou la Parlament. De fapt, a început o întreagă poveste – deputații au vrut să voteze, dar între timp a apărut o postare pe Facebook cu demisia lui Marko Attila, postare pe care Președintele Camerei nu a luat-o în serios.

Telenovela a continuat: prima ședință s-a amânat, apoi, după o săptămână s-a discutat din nou subiectul; dar ca toată povestea să devină și mai frumoasă, ședința s-a amânat din nou pe motiv de lipsă de cvorum. Din nou, criticile s-au îndreptat împotriva parlamentarilor, deși nu era vina lor că Marko Attila nu e reținut.

La încă o săptămână distanță, cazul Attila s-a luat din nou în discuție, după ce demisia în original a acestuia a ajuns de la Budapesta la București.

Morala: face ce face și Parlamentul tot este „vedeta” criticilor tuturor.

1 comentariu la “Aberant: când votează nu e bine, când nu votează nu e bine

  1. Imaginea asta asupra Parlamentului nu cred ca este chiar atat de rea pe cat se spune. Cred ca abordarea in acest fel a problemei este in sine un atac mascat permanent la adresa acestuia din partea tuturor celorlalte institutii ale statului, poate mai macinate de coruptie chiar si decat Parlamentul. Altfel, daca nu ar fi inca o institutie puternica a democratiei, la ce ar folosi atacurile astea permanente ale tuturor ? Ca doar nu ataci asa, a proasta cum se zice, pe cineva care deja este compromis in fata natiei. Uite, eu sunt unul dintre cei care au un respect deosebit pentru Parlament, cu cateva exceptii punctuale care intaresc regula asupra unor parlamentari ca indivizi. Sa fiu numai un cetatean ratacit ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *