Skip to content
Politică

Abia instalat în funcţie, Lucian Bode are o urgenţă la Ministerul Justiției: Voi aviza proiectul ”Anghel Saligny”

Inquam Photos/Sabin Cirstoveanu

Ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode, a declarat că se va consulta, joi seară, cu specialiştii de la Ministerul Dezvoltării în ceea ce priveşte proiectul de act normativ privind Planul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. „Cu siguranţă voi aviza acest proiect„, a afirmat Bode, precizând că Ministerul Justiţiei trebuie să se pronunţe privind legalitatea actului, nu în ce priveşte oportunitatea.

„În ceea ce priveşte Planul Naţional de Investiţii Anghel Saligny, acest proiect de act normativ a fost dezbătut în primă lectură în Guvern în urmă cu trei săptămâni şi aşa cum rezultă din primele discuţii pe care le-am avut cu specialiştii din Ministerul Justiţiei, cunoscând subiectul în coordonate mari, ca membru al Guvernului, în această seară ne vom consulta cu echipa de Ministerul Dezvoltării, cu specialiştii, cei care au iniţiat acest proiect de act normativ şi cu siguranţă voi aviza acest proiect„, a declarat, joi seară, Lucian Bode.

Potrivit acestuia, procedura de avizare a unui act normativ este de natură tehnică şi aşa trebuie să rămână. „Ministerul Justiţiei trebuie să se pronunţe strict pe legalitatea actelor, despre oportunitatea unui program sau unei măsuri guvernamentale deciziile sunt luate atunci când construieşti programul de guvernare, când stabileşti politicile publice sau direcţiile de acţiune. Ministerul Justiţiei se va pronunţa de fiecare dată pe legalitatea uni proiect de act normativ, şi nu pe oportunitate„, a subliniat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *