Skip to content
Politică

Blat PSD-USR în Parlament. Silviu Mănăstire: Dircă va fi mâna dreaptă a lui Iordache, belitorul “legilor justiției”, așa cum l-au înjurat USR-iștii ani de zile

Într-o postare pe pagina Dosar de Politician, jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire atrage atenția că, după votul de marți din Parlament, USR-istul George Edward Dircă, proaspăt numit în funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare, va fi mâna dreaptă a lui Florin Iordache, „belitorul “legilor justiției”, așa cum l-au înjurat useriștii ani de zile”.

„Ciolanul pesedist este bun când îl înghit useristii
Senatorul USR George Edward Dircă a fost numit in funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ. În favoarea acestuia au votat 174 de parlamentari iar împotrivă – 17. Dirca a primit peste 100 de voturi de la parlamentari PSD. Dirca va fi mana dreapta a lui Iordache/ Ciordache, belitorul “legilor justiției”, așa cum l-au înjurat useristii ani de zile.
Ce ar mai fi de spus?”, scrie Silviu Mănăstire.

Cu 185 de voturi pentru, Florin Iordache a fost ales marți președinte al Consiliului Legislativ, iar senatorul USR George Edward Dircă a devenit preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare. Augustin Zegrean, susținut de PNL, a obținut doar 41 de voturi.

Pentru Florin Iordache au fost 185 de voturi „pentru” şi 42 de voturi „împotrivă”, Ionuţ Duli Mazâlu, propus de USR, a avut două voturi „pentru” şi 226 de voturi contra, iar Augustin Zegrean, propus de PNL a avut 41 de voturi „pentru” şi 187 de voturi „contra”.

Reamintim că Florin Iordache a fost ministrul Justiției și autorul ordonanței 13 care modifica legile justiției în favoarea lui Liviu Dragnea. Ordonanța 13 a scos românii în stradă în ianuarie 2017 și a determinat înlocuirea acestuia din fruntea ministerului. În Parlament, Iordache la cererea lui Dragnea a continuat asaltul asupra legilor justiției.

Candidatura lui Iordache pentru un nou post de deputat a fost blocată de organizația PSD Olt din care face parte. De precizat este că secretarul general al PSD, Paul Stănescu, nu a dorit să-l susțină. De altfel conducerea PSD dorește să-l retragă pe acesta din prim planul politicii și i-ar fi oferit posibilitatea de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

Consiliul Legislativ are ca atribuții vizarea proiectelor de lege depuse în Parlament înainte ca acestea să intre în dezbaterea parlamentarilor.

De precizat este că șefii instituției nu au un mandat limitat, mai exact ei pot rămâne în funcție cât doresc pentru că în lege nu este prevăzută nici o procedură prin care să poată fi revocaţi.

Parlamentul trebuie să numească un nou președinte al Consiliului Legislativ după Dragoş Iliescu, fostul preşedinte al instituţiei, în vârstă de 77 de ani s-a pensionat în urmă cu două săptămâni.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au prelungit de două ori până acum termenul pentru depunerea candidaturii pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ pentru că nu a fost depusă nicio candidatură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *