Skip to content
Politică

Abuzul în serviciu. Avocatul Bombonicăi Prodana, revoltat de varianta MJ: Categoric neconstituțională!

ziaruldevrancea.ro

Abuzul în serviciu continuă să agite spiritele. Avocatul Bombonicăi Prodana (fosta soție a președintelui PSD, Liviu Dragnea) s-a arătat revoltat de varianta propusă luni de către Ministerul Justiției (și avizată pozitiv de către Comisia Florin Iordache) – cea în care pragul ar urma să fie stabilit la nivelul salariului minim pe economie.

CITIȚI ȘI: UPDATE Abuzul în serviciu a fost modificat / Scandal în Comisia Iordache

Într-un status postat luni pe Facebook, avocatul Adrian Toni Neacșu (fost judecător și fost membru CSM) susține că propunerea MJ încalcă atât două decizii ale Curții Constituționale a României, cât și – parțial – recomandările Comisiei de la Veneția. Este vorba despre acea hotărâre a CCR care stabilește faptul că sintagma „defectuos” trebuie înțeleasă „cu încălcarea legii” (405/2016), respectiv cea potrivit căreia abuzul în serviciu trebuie să aibă prag (392/2017).

Iată explicațiile integrale ale lui Toni Neacșu:

„Daca PSD-ALDE pastreaza pragul la abuz in serviciu la nivelul salariului minim pe economie prevederea este categoric neconstitutionala, pragul vadit derizoriu incalcand Deciziile 405/2016 si 392/2017. Redefinirea continutului constitutiv respecta doar partial Recomandarile Comisiei de la Venetia si aproape deloc cele doua decizii ale CCR. Eu inteleg ca politica inseamna arta compromisului, dar politica penala a Parlamentului trebuie facuta cu atentie doar la Constitutie, lege si principii de drept iar nu la opinia publica sau presiunea strazii. Daca parlamentarii fac legi doar sa scape sau sa nu scape un lider de partid, atunci nu mai sunt legiuitori ci traficanti de influenta sau tortionari, dupa caz”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *