Skip to content
Politică

Abuzul în serviciu: Tăpălagă acuză PSD-iștii că vor să revină la pragul din OUG 13

obiectiv.info

Continuă polemicile în ceea ce privește abuzul în serviciu: jurnalistul Dan Tăpălagă îi acuză pe guvernanții PSD-ALDE că vor să revină la pragul din ordonanța de urgență (OUG) 13/2017, în valoare de 200.000 de lei.

Ipoteza a fost lansată miercuri pe Hotnews.ro, unde ziaristul susține că i-au spus surse politice despre o eventuală intenție a coaliției în acest sens.

„Majoritatea PSD – ALDE intentioneaza sa redefineasca abuzul in serviciu, in sensul ca fapta constituie infractiune numai daca provoaca «consecinte deosebit de grave», au declarat pentru HotNews.ro surse politice. «Vor sa reinvie o prevedere din vechiul Cod Penal, care arata la articol 146 ca prin consecinte deosebit de grave se intelege o paguba materiala mai mare de 200.000 de lei sau o perturbare deosebit de grava a activitatii, cauzata unei autoritati publice», au precizat pentru HotNews.ro sursele citate.

In acest moment nu exista un amendament depus in Comisia Speciala pentru modificarea definitiei abuzului in serviciu, insa potrivit surselor HotNews.ro aceste amendamente vor fi introduse in momentul dezbaterilor. Modificarea definitiei abuzului in serviciu ar urma sa se voteze in comisia speciala peste doua saptamani, urmand ca modificarile la Codul Penal si Codul de Procedura penala sa fie trimise spre adoptare la Senat si apoi la Camera”, scrie Dan Tăpălagă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *