Skip to content
Politică

Abuzul în serviciu, tot mai atacat. Bombonica Prodana, mutare fără înconjur

adevarul.ro

Abuzul în serviciu este din ce în ce mai atacat. Citiți mai jos ce mutare fără înconjur a făcut Bombonica Prodana, fosta soție a președintelui PSD Liviu Dragnea.

Astfel, Bombonica Prodana încearcă să obțină la CCR stabilirea unui prag al prejudiciului pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

Fosta soție a liderului PSD a semnalat neconstituționalitatea infracțiunii de abuz în serviciu prevazută de art 297 din Codul Penal, pe motiv că aceasta nu prevede un prag al prejudiciului sub care fapta să nu constituie infracțiune.

Cererea de sesizare a CCR a fost comunicată tuturor părților în dosar și urmează ca instanța ICCJ să se pronunțe asupra ei la următorul termen, pe 28 martie, relatează Ziare.com.

CCR s-a mai pronunțat asupra acestei infracțiuni, prin Decizia 405/2016, când a decis ca fapta poate fi comisă numai dacă prin sintagma „îndeplinire defectuoasă” a atribuțiilor de serviciu se înțelege că este vorba despre îndeplinirea cu încălcarea legii în sens strict, adică numai a legislației primare. În motivarea deciziei, însă, CCR nu a invocat necesitatea stabilirii unui prag al prejudiciului.

Dacă instanța va admite excepția invocată de către Bombonica Prodana, atunci este posibil ca pragul valoric minim al prejudiciului să devină obligatoriu în cazul infracțiunii de abuz în serviciu. Amintim că Prodana însăși a fost trimisă în judecată de către DNA pentru abuz în serviciu, în legătură cu menținerea în funcții a două femei angajate la Consiliul Județean Teleorman doar în scripte, în realitate cele două lucrând la organizația județeană a PSD.

1 comentariu la “Abuzul în serviciu, tot mai atacat. Bombonica Prodana, mutare fără înconjur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *