Skip to content
Educație

Academia de Studii Economice, una dintre primele universități din lume care va avea curriculă de „blockchain”

Rectorul Academiei de Studii Economice din București (ASE) a semnat cu compania Modex un parteneriat pentru transformarea unei săli de curs într-un laborator de blockchain. Astfel, ASE va deveni una dintre primele universități din lume care va avea curriculă de blockchain.

Blockchain-ul este o tehnologie relativ nouă care transferă încrederea de la terțe părți în propriile mâini. În acest fel, se pot verifica propriile tranzacții și date. Această nouă tehnologie permite tranzacții globale mai rapide și mai sigure, ceea ce la rândul lor favorizează globalizarea.

Sala cu o capacitate de 80 de locuri va deveni, din toamnă, laborator de blockchain pentru studenții tuturor facultăților din cadrul ASE, compania Modex contribuind astfel la dezvoltarea competențelor digitale ale studenților, indiferent că sunt la facultăți cu profil IT sau business. Specialiștii Modex vor organiza în viitorul „Blockchain Lab” evenimente educaționale, workshop-uri, conferințe științifice pentru studenți și comunitatea academică.

Ca absolvent al Academiei de Studii Economice sunt extrem de emoționat că mă aflu astăzi aici, avându-l pe domnul rector alături, în sala în care am făcut și eu cursuri cu mulți ani în urmă, sală pe care acum, ca fondator al unei companii de tehnologie, am posibilitatea să o modernizez pentru studenți. Modex este un produs tehnologic de ultimă generație dezvoltat de programatori români și este în ADN-ul nostru să oferim ceva înapoi societății în care ne-am format. ASE-ul merită o sală de curs amenajată de Modex, care să se ridice la nivelul epocii digitale în care trăim cu toții„, a precizat Mihai Ivașcu, CEO Modex, potrivit economica.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *