Skip to content
Politică

Academia pregătește drujba: ar putea rade sute de metri pătrați de spațiu verde

worx.com

Academia Română pregătește drujba: instituția condusă de către Cristian Hera ar putea rade sute de metri pătrați de spațiu verde. Vedeți mai jos care este motivul.

Academia Romana vrea sa extinda sediul istoric aflat pe Calea Victoriei nr. 125-127, cu un corp nou de cladire ce va avea subsol, parter si patru etaje, precum si o noua aula, potrivit unui Plan Urbanistic Zonal pus in dezbatere publica de Primaria Capitalei.

Cladirea Academiei este monument istoric, Calea Victoriei este zona protejata, iar cele doua constructii vor fi edificate practic in parcul institutiei. Pentru solutia de arhitectura (felul in care vor arata cele doua cladiri) ar urma sa se faca un concurs de solutii, conform avizului de urbanism dat de municipalitate, scrie Hotnews.

Proiectul a primit deja avizele necesare, acesta urmand sa fie supus aprobarii Consiliului General, dupa perioada in care va sta in dezbatere publica. Elaboratorul planului urbanistic este Ora Design Concept, iar beneficiar este Academia Romana.

Potrivit documentatiei afisate pe site-ul Primariei Capitalei, cladirea de 4 etaje va avea o inaltime de maximum 18 metri, suprafata construita de 200 mp, iar suprafata desfasurata de 1000 mp. Aula va avea o inaltime de maxim 16 metri, suprafata construita de 1.400 mp. Indicatorii urbanistici propusi sunt: POT – 40% si CUT 2 mp ADC/mp teren. Potrivit planului de situatie de pe site-ul Primariei, pe bucata de teren unde ar urma sa se construiasca aula sunt peste 30 de copaci.

Desi corpurile noi de cladire se vor construi practic pe un spatiu verde, Agentia pentru protectia Mediului Bucuresti a considerat ca proiectul nu necesita evaluare si aviz de mediu.

Consilierul general Roxana Wring (președintele USR București), membru in Comisia de Urbanism a Consiliului General, este de parere ca acest proiect distruge identitatea istorica a Bucurestiului si ca nu va vota pentru aprobarea sa.

Găsiți AICI atât argumentele Roxanei Wring, cât și galeria foto cu proiectul Academiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *