Skip to content
Republica Moldova

Academia Română se alătură DRRM în consolidarea parteneriatului cu R. Moldova

Facebook

Academicianul Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, şi Adrian Dupu, secretarul de stat al Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova (DRRM), s-au întâlnit miercuri la sediul Academiei Române din Bucureşti.

Scopul întrevederii a fost stabilirea unui parteneriat solid între cele două instituţii. „Academia Română se alătură Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova în consolidarea parteneriatului cu Republica Moldova
Am avut astăzi o întrevedere cu Acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, scopul întrevederii fiind stabilirea unui parteneriat solid între cele două instituții. Acesta va contribui la susținerea obiectivelor DRRM în vederea realizării politicii statului român pentru consolidarea comunităţii de limbă, cultură, religie, spiritualitate şi istorie care stă la baza relaţiei României cu Republica Moldova.

Astfel, Academia Română și Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova și-au confirmat scopuri comune în apărarea culturii în general, promovarea culturii românești, apărarea și normarea limbii române, a tradițiilor noastre, cunoașterea istoriei, a etnografiei, dar și promovarea științei în general.

Împreună cu Acad. Ioan-Aurel Pop, ne-am exprimat dorința de a continua demersurile pentru un acord de parteneriat pentru stabilirea unui mecanism de angrenare a capacităţii asociative, de mobilizare şi convergenţă în jurul unor proiecte ale creației culturale și științifice, asigurat de cadrul instituţional„, a precizat pe pagina sa de Facebook Adrian Dupu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *