Skip to content
Politică

Academia SRI își face complex de cercetare. Cine a obținut un contract de 100.000 euro de la UE

meritocratia.ro

Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (pe scurt: ANIMV sau Academia SRI) își face complex de cercetare cu bani de la Uniunea Europeană. Vedeți mai jos ce firmă a obținut deja un contract.

ANIMV vrea să-și construiască un complex de cercetare în incinta bazei sale din Otopeni de pe Șoseaua Odăii nr. 20, constând într-o clădire cu subsol, parter și 2 etaje cu suprafață construită de 1.505 mp și desfășurată de 4.257 mp, pentru care a atribuit deja un contract de proiectare și asistență tehnică în valoare de circa 100.000 de euro plus TVA. Proiectul beneficiază de finanțare europeană, prin Programul Operațional Competitivitate, informează Profit.ro.

Contractul de proiectare a fost adjudecat de către firma Nox International SRL, subsidiara românească a companiei franceze de construcții și inginerie Groupe Nox SA. Nox International SRL a mai lucrat cu SRI, instituția condusă de către Eduard Hellvig atribuindu-i în 2016 două contracte, în valoare cumulată de peste 650.000 de lei.

Complexul de cercetare este destinat Institutului Național de Studii de Intelligence din cadrul Academiei SRI, va purta denumirea INTELIGENT și va cuprinde 7 laboratoare:

  • laborator de comunicare strategică în situații de criză (cu capacitate de circa 300 de locuri);
  • laborator de cercetare fundamentală în intelligence (85 locuri);
  • laborator de politici de securitate (100 locuri);
  • laborator de securitate locală, regională și globală (40 locuri);
  • laborator de intelligence competitiv (125 locuri);
  • laborator de istoria intelligence-ului (100 locuri);
  • laborator de psihologie experimentală (70 locuri).

În 2016, Academia Serviciului Român de Informații a avut un buget de venituri și cheltuieli în sumă totală de 32,5 milioane lei, dintre care 25,6 milioane lei au reprezentat subvenții de la bugetul de stat. Bugetul SRI pe 2018 prevede majorarea creditelor bugetare cu peste 13% față de execuția preliminată pe 2017, de la 2,036 la 2,306 miliarde lei. Cheltuielile de personal se majorează cu peste 29%, la 1,212 miliarde lei, iar cele cu bunuri și servicii cu 8%, la 226 milioane lei. Cea mai mare creștere consemnează însă creditele bugetare alocate SRI pentru investiții cu fonduri UE nerambursabile, respectiv cu peste 62% (de la 30,93 la 50,25 milioane lei).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *