Skip to content
Alegeri locale 2020

Acasă la Liviu Dragnea, PSD defilează pentru o nouă victorie. PNL recrutează traseiștii din Teleorman

stirileprotv.ro

În Alexandria, acasă la Liviu Dragnea, PSD defilează pe scena politică locală și se pregătește pentru o nouă victorie la Primăria Alexandria. Disperat după victorie, PNL recrutează traseiștii din Teleorman care încearcă să-și salveze scaunul de primar.

Victor Drăgușin, PSD

PSD pleacă cu prima șansă la alegerile locale din 2020 în municipiul Alexandria, avându-l pe primarul în funcție, Victor Drăgușin, drept candidat. Din 2008, Drăgușin conduce Alexandria, dar fără rezultate notabile care să poată fi observate, deși Teleorman l-a avut inclusiv pe Liviu Dragnea la conducerea țării. Alexandria rămâne unul dintre cele mai sărace orașe ale țării și mai mult s-a remarcat prin scandaluri de corupție.

Victor Drăgușin, sursa foto: liberinteleorman.ro

Chiar și fără rezultate, asta nu l-a împiedicat pe Victor Drăgușin să-și dubleze salariul în 2017, ajungând la 9.100 de lei net pe lună.

Victor Drăgușin, apropiatul și protejatul lui Liviu Dragnea, este cunoscut pentru modul în care a încercat să intimideze presa locală și formatorii de opinie, chiar el recunoscând că a angajat detectivi particulari pentru a-i urmări pe jurnaliști. Cu apucături de baron local, însă unul care n-a reușit să crească nici măcar în interiorul partidului. Totuși, actualul primar intră cu prima șansă la victorie la alegerile locale din 2020.

Veronica Mitran Piticu, zisă Vera Mitran, PNL

PNL a ajuns să se laude prin Teleorman și Alexandria cu faptul că recrutează oameni din PSD. Politica locală din zona este oricum un traseism continuu, în funcție de cine guvernează.

Eugen Pîrvulescu, senator PNL, l-a convins pe consilierul local PSD, Epure Haralambie, să treacă la PNL. „Lovitură grea pentru Victor Drăgușin și PSD”, anunțat Eugen Pîrvulescu.

Nu este singura recrutare pe care a făcut-o PNL. Peneliștii au transferat inclusiv toată organizația ALDE Teleorman. Dar cumva acest traseism este efectul deciziilor guvernului condus de Victor Ponta, care în 2014 a legalizat traseismul și le-a permis primarilor să schimbe partidul fără să-și piardă mandatul, printr-o Ordonanță declarată neconstituțională.

Vera Mitran, sursa foto: Facebook

Vera Mitran spunea într-un interviu pentru presa locală că vine „din mediul privat”, însă în decembrie 2019, după ce PNL a ajuns la guvernare, aceasta a fost numită vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului.

Vera Mitran este la prima candidatură pentru Primăria Alexandria și va avea o misiune foarte dificilă să-l învingă pe Victor Drăgușin. Șansa ei este să rupă în continuare din PSD și să facă alte transferuri, altfel pesediștii își vor conserva puterea și electoratul.

Marius Rivera Badea, ALDE

Deși au pierdut mulți oameni, cei din ALDE vor avea alți candidați, iar Marius Rivera Badea va încerca să cucerească Primăria Alexandria la alegerile locale din 2020. Acesta este cunoscut pentru rolul din filmul „Moromeții”, pe când avea doar 11 ani. Între timp, Rivera Badea a ajuns vicepreședinte al Consiliului Județean, dominat de PSD-ALDE, și visează la fotoliul de primar.

Cu un partid aproape scufundat și pe cale de dispariție, Marius Rivera Badea se bate pentru un rezultat de 5% care să-i ajute să intre în Consiliul Local și Județean, unde să se lipească la o majoritate împreună cu PSD.

Dumitru Goldbach, Pro România

În urmă cu mai multe luni, Dumitru Goldbach își anunța candidatura pentru Primăria Alexandria, din partea Pro România, la alegerile locale din 2020. Acesta coordonează organizația Pro România din județul Teleorman, și este lector universitar la universitate Valahia din Târgoviște, care are o filială și în Alexandria. Partidul mici nu dau semne că ar putea să crească, iar puterea pare împărțită între PSD și PNL, cu un mare avantaj de partea pesediștilor.

Dumitru Goldbach, sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *