Skip to content
Coronavirus

Acces restricționat în spitalul MAI, unde este internat un pacient cu coronavirus

Bărbatul de 60 de ani testat pozitiv pentru coronavirus, era deja internat în spitalul MAI, Dimitrie Gerota, ceea ce a dus la luarea unor măsuri de restricționare a accesului în unitatea sanitară.

Bărbatul a fost internat în spital în 5 martie, cu simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. La câteva zile după internare, pacientul, a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observație să solicite, luni, efectuarea testului pentru COVID – 19, arată Grupul de Comunicare Strategică.

Bărbatul este ofițer în rezervă al MAI, are în vârstă de 60 de ani și prezintă o stare generală stabilă. El spune că nu a călătorit recent în nici un stat din zonele considerate de risc maxim.

Pentru că bărbatul a stat câteva zile în spital, înainte de a fi diagnosticat, în unitatea sanitară au fost luate mai multe măsuri. Astfel, a fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților direcți, în special din rândul personalului spitalului. A fost dispusă restricționarea accesului în spital, dar și ieșirea persoanelor aflate în unitatea medicală, urmând ca, în funcție de ancheta epidemiologică, să înceapă testele pentru verificarea tuturor persoanelor care au luat contact cu bărbatul de 60 de ani.

Celelalte persoane care au lucrat în unitatea medicală în perioada în care bărbatul a fost internat, dar care nu sunt în spital în prezent, vor rămâne în izolare la domiciliu și sub supraveghere medicală, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, informează digi24.ro.

Pacientul va fi transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *