Skip to content
Sibiu Știri locale

Accident, incompetență sau neglijență criminală? O femeie de 31 de ani a murit în urma unei operații de scoatere a unei pietre la rinichi

Bucuresti FM

Anchetă la Spitalul Județean din Sibiu după ce o femeie de 31 de ani a murit în urma unei operații de scoatere a unei pietre la rinichi. Soțul acesteia dă vina pe medici. De cealaltă parte, reprezentanții spitalului spun că pacienta avea o afecțiune rară, care i-a provocat complicații grave, scrie digi24.ro.

Elena avea 31 de ani și era mama unui băiețel de 13 ani și a unei fetițe de un an și 7 luni. S-a internat în Spitalul Județean din Sibiu pentru scoaterea unei pietre la rinichi. Soțul ei spune că a început să se simtă rău la câteva ore după intervenție.

" "

Am anunțat asistentele care habar nu aveau că sângera și au venit, au bandajat-o și l-au chemat pe domnul doctor l-am întrebat dacă trebuie să ne așteptăm la complicații, nu, totul e ok, e normal să mai sângereze câte un pic”, spune Alexandru Tocaciu, soțul pacientei.

Femeia a fost transferată la ATI și supusă, a doua zi, unei noi operații, în care i-a fost scos rinichiul. A intrat în comă și nu și-a mai revenit.

Din primele informații este un caz extrem de complex, grav și cu o evoluție fulgerătoare, problemele post operatorii fiind cauzate de o boală de natură hematologică. Tot din primele informații reiese că pacienta a primit îngrijirile corespunzătoare”, afirmă Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.

Vreau doar să aflu ce s-a întâmplat între prima operație și a doua. Să vii sănătos și să pleci în coșciug”, spune Alexandru Tocaciu, soțul pacientei.

Conducerea spitalului a deschis o anchetă internă, după ce soțul pacientei a depus o reclamație.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *