Skip to content
Politică

Aceeaşi Mărie, cu altă pălărie! PSD, de la baronul de Teleorman, la baronul de Olt

Inquam Photos / Bogdan Buda

Social-democrații nu au învățat nimic din eșecul rușinos de la alegerile europarlamentare, când nu au reușit să obțină nici măcar 25% din voturi, și nici din trimiterea în închisoare a fostului lider al partidului, Liviu Dragnea.

Iar dovada o avem chiar în numirea noii conduceri a social-democraților.

De la Liviu Dragnea, la Paul Stănescu

Amintim că PSD s-a reunit, marţi seară, în prima şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, după alegerile din 26 mai, unde a decis cine va prelua frâiele partidului: baronul de Olt, Paul Stănescu, ”a înviat” și a devenit numărul doi în partid.

Pentru a vă face o idee despre cine este acum numărul 2 în partidul condus până nu demult de Liviu Dragnea, amintim că înainte să îi facă opoziție în partid, Paul Stănescu a fost de acord cu finanțarea stadionului din Alexandria care a costat bugetul suma de 50 milioane de lei.

Concret: ajuns ministru al Dezvoltării Regionale (între decembrie 2012 și mai 2015), Liviu Dragnea a direcționat, prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, pe care o controla direct, o importantă sumă de bani pentru a construi din bani publici, un stadion ultramodern în Alexandria, Teleorman. Valoarea estimată a investiției pentru lucrările de proiectare și execuție este de 38.907.435 de lei fără TVA.

„Indicatorii tehnico economici ai proiectului au fost aprobați prin H.G. 880/06.12.2017 arată, într-un răspuns pentru Newsweek, Compania națională de Investiții. Este vorba de mandatul de ministru al lui Paul Stănescu, cel care a preluat funcția de președinte executive al PSD.

CNI spune că a decis să aloce acești bani pentru dezvoltarea sportului de masă și pentru a se crea „oportunitatea de a se organiza meciuri de fotbal la nivel internațional pentru echipele naționale de fotbal feminin și echipele de juniori ale României, precum și meciuri de fotbal între cluburile profesioniste atât în Campionatul Național cât și în fazele preliminare ale competițiilor de club UEFA“.

În realitate, pe noua arena va juca o echipă care activează în Liga a III-a. Stadionul din Alexandria a fost un moft al lui Dragnea, plătit din bani publici, cu acordul lui Paul Stănescu.

Și să nu uităm: Paul Stănescu, cel care se dă acum mâna dreaptă a premierului Viorica Dăncilă, a fost ”prieten de o viață” cu Liviu Dragnea, așa cum spunea la televizor.

Iată-i evoluând împreună, ca o echipă:

Același Paul Stănescu, în urmă cu un an, în iunie 2018,  îi îndemna pe  PSD-iștii din Olt să-l apere pe Liviu Dragnea „cu arma la picior”, spunându-le că nu contează „câteva mii de oameni care se strâng în Piața Victoriei”.

„Apreciez foarte mult ce aţi făcut şi aţi avut un moment în care m-am bucurat enorm, mitingul de la Bucureşti, când v-aţi organizat foarte bine şi cred că PSD Olt n-a răspuns niciodată aşa de bine la un asemenea mare eveniment pe care partidul l-a organizat la nivel naţional. Am văzut că au fost şi persoane mai în vârstă ca mine, dar au fost foarte mulţi tineri.

M-am bucurat că de la Olt aţi venit foarte mulţi şi fac apelul la voi: să ştiţi că în următoarea perioadă, uitându-ne cu toţii pe scena politică, trebuie să fim pregătiţi de fiecare dată «cu arma la picior», este posibil să mergem din nou la Bucureşti şi v-aş ruga să mergem cât mai mulţi să spunem că nu contează doar câteva mii de oameni care se strâng în faţa Guvernului, acolo, în Piaţa Victoriei, care de fapt nu reprezintă interesele naţiunii, ci alte interese.

Am verificat aceste lucruri şi au alte interese, interesele altora. Nu pot să spun aici cam ce cred eu despre ce interese sunt, dar v-aş ruga să fiţi pregătiţi, sunteţi tineri, «cu arma la picior», când preşedintele va fluiera, cu toţii să fiţi la Bucureşti”, spunea, anul trecut, Paul Stănescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *