Skip to content
Politică

Aceeași Mărie, dar cu altă pălărie. PSD s-a „reformat” cu Olguța Vasilescu, Manda, Stănescu și Grindeanu la conducere

PS News

Social democrații și-au ales sâmbătă conducerea în cadrul unui Congres extraordinar care a fost organizat, pentru prima dată, prin video-conferință. Din cauza pandemiei de coronavirus, noua conducere a PSD a fost aleasă de cei peste 1.500 de delegați printr-un vot desfășurat în 38 de locații din țară.

Așa cum era de așteptat, echipa lui Marcel Ciolacu a fost cea câștigătoare, aceasta obținând 1.310 voturi, în timp ce Eugen Teodorovici a avut 91 de sufragii, iar 49 de voturi au fost nule. Marcel Ciolacu a candidat cu moțiunea „Reconstrucția PSD – O viziune politică de stânga pentru un partid european”, promițând că va promova persoane competente în funcțiile publice și că va renunța la „cumetrii”.

Însă, chiar dacă PSD promite „reformare”, în mare parte noua conducere a partidului este creaţia politică a lui Liviu Dragnea, mulți dintre cei aflați acum la conducerea „noului PSD” au fost locotenenţii fostului preşedinte al partidului.

Ne amintim că Sorin Grindeanu, care s-a întors în partid în funcţia de prim-vicepreşedinte, a fost promovat de Liviu Dragnea din funcţia de şef al CJ Timiş direct prim-ministru și tot datorită lui Daddy a obținut funcţia de preşedinte al ANCOM, funcţie foarte bine plătită.

Tot în echipa de locotenenți ai lui Liviu Dragena a fost și Paul Stănescu, fostul tovarăș al lui Daddy, cu care a împărţit funcţii, influenţă și nu numai.

În conducerea „noului PSD” regăsim și celebrul cuplu apropiat lui Liviu Dragnea: Olguța Vasilescu și Claudiu Manda, cei care ar fi trebuit să-l năşească pe fostul lider PSD.”Îi iubesc pe amândoi şi, să nu se supere Irina, dacă o să mă lase ăştia în pace şi o să fie ce o să fie, aici în faţa oltenilor îi rog să ne fie naşi”, a spus Liviu Dragnea, aflat pe scenă alături de Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda, în campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 2019.

Printre vicepreşedinţi se numără și Gabriel Zetea – preşedintele CJ Maramureş, unul dintre cei mai vocali apărători ai lui Dragnea în spaţiul public; Titus Corlăţean – salvat de senatorii PSD, la ordinul lui Dragnea, de începerea urmării penale în dosarul alegerilor prezidenţiale din 2014, când i-a umilit pe românii din diaspora; dar și Radu Moldovan – baronul de Bistriţa, aflat de partea lui Liviu Dragnea în toate războialele sale interne. Și exemplele pot continua.

Așadar, social-democratii vor schimbare de leadership, însă acest lucru ar urma să-l facă oameni precum Paul Stănescu, împreună cu Claudiu Manda, Lia Olguta Vasilescu, Gabriel Zetea sau Sorin Grindeanu, oameni care s-au trădat unii pe alţii pentru interesul propriu.

Cum arată noul PSD:

Marcel Ciolacu – președinte;

Sorin Grindeanu – prim-vicepreședinte;

Gabriela Firea – prim-vicepreședinte;

Paul Stănescu – secretar general;

Vasile Dâncu – președintele Consiliului Național;

Vicepreședinți:

Mihai Tudose;

Radu Moldovan;

Lia Olguța Vasilescu;

Claudiu Manda;

Victor Negrescu;

Titus Corlățean;

Laurențiu Nistor;

Daniel Băluță;

Doina Fedorovici;

Gabriela Zetea;

Dragoș Benea;

Ionuț Pucheanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *