Skip to content
Politică

Aceeași Mărie, dar cu altă pălărie. PSD s-a „reformat” cu Olguța Vasilescu, Manda, Stănescu și Grindeanu la conducere

PS News
" "

Social democrații și-au ales sâmbătă conducerea în cadrul unui Congres extraordinar care a fost organizat, pentru prima dată, prin video-conferință. Din cauza pandemiei de coronavirus, noua conducere a PSD a fost aleasă de cei peste 1.500 de delegați printr-un vot desfășurat în 38 de locații din țară.

Așa cum era de așteptat, echipa lui Marcel Ciolacu a fost cea câștigătoare, aceasta obținând 1.310 voturi, în timp ce Eugen Teodorovici a avut 91 de sufragii, iar 49 de voturi au fost nule. Marcel Ciolacu a candidat cu moțiunea „Reconstrucția PSD – O viziune politică de stânga pentru un partid european”, promițând că va promova persoane competente în funcțiile publice și că va renunța la „cumetrii”.

" "
" "

Însă, chiar dacă PSD promite „reformare”, în mare parte noua conducere a partidului este creaţia politică a lui Liviu Dragnea, mulți dintre cei aflați acum la conducerea „noului PSD” au fost locotenenţii fostului preşedinte al partidului.

Ne amintim că Sorin Grindeanu, care s-a întors în partid în funcţia de prim-vicepreşedinte, a fost promovat de Liviu Dragnea din funcţia de şef al CJ Timiş direct prim-ministru și tot datorită lui Daddy a obținut funcţia de preşedinte al ANCOM, funcţie foarte bine plătită.

Tot în echipa de locotenenți ai lui Liviu Dragena a fost și Paul Stănescu, fostul tovarăș al lui Daddy, cu care a împărţit funcţii, influenţă și nu numai.

În conducerea „noului PSD” regăsim și celebrul cuplu apropiat lui Liviu Dragnea: Olguța Vasilescu și Claudiu Manda, cei care ar fi trebuit să-l năşească pe fostul lider PSD.”Îi iubesc pe amândoi şi, să nu se supere Irina, dacă o să mă lase ăştia în pace şi o să fie ce o să fie, aici în faţa oltenilor îi rog să ne fie naşi”, a spus Liviu Dragnea, aflat pe scenă alături de Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda, în campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 2019.

Printre vicepreşedinţi se numără și Gabriel Zetea – preşedintele CJ Maramureş, unul dintre cei mai vocali apărători ai lui Dragnea în spaţiul public; Titus Corlăţean – salvat de senatorii PSD, la ordinul lui Dragnea, de începerea urmării penale în dosarul alegerilor prezidenţiale din 2014, când i-a umilit pe românii din diaspora; dar și Radu Moldovan – baronul de Bistriţa, aflat de partea lui Liviu Dragnea în toate războialele sale interne. Și exemplele pot continua.

Așadar, social-democratii vor schimbare de leadership, însă acest lucru ar urma să-l facă oameni precum Paul Stănescu, împreună cu Claudiu Manda, Lia Olguta Vasilescu, Gabriel Zetea sau Sorin Grindeanu, oameni care s-au trădat unii pe alţii pentru interesul propriu.

Cum arată noul PSD:

Marcel Ciolacu – președinte;

Sorin Grindeanu – prim-vicepreședinte;

Gabriela Firea – prim-vicepreședinte;

Paul Stănescu – secretar general;

Vasile Dâncu – președintele Consiliului Național;

Vicepreședinți:

Mihai Tudose;

Radu Moldovan;

Lia Olguța Vasilescu;

Claudiu Manda;

Victor Negrescu;

Titus Corlățean;

Laurențiu Nistor;

Daniel Băluță;

Doina Fedorovici;

Gabriela Zetea;

Dragoș Benea;

Ionuț Pucheanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *