Skip to content
Politică

„Acest neam trebuie să aibă aceeași țară”, a declarat Aurelian Bădulescu, viceprimarul Bucureștiului, aflat în vizită de la Chișinău

Inquam Photos / Octav Ganea

O delegație a Consiliului General al Municipiului București, condusă de viceprimarul Aurelian Bădulescu și formată din 16 consilieri municipali, s-a aflat zilele trecute într-o vizită oficială la Primăria Chișinăului.

Potrivit presei de peste Prut, delegația română a participat la ședința Consiliului municipal Chișinău, în cadrul căreia a fost examinat un Acord de colaborare adițional la Protocolul de Înfrățire, încheiat între Primăriile celor două municipii la 4 noiembrie 1999.

Contactat de PSNews.ro, viceprimarul Aurelian Bădulescu a infirmat categoric semnarea oricărui act sau acord de către partea română, explicând: „s-a votat acordul în Consiliul General al Municipiului Chișinău și urmează să fie trimis prin Ministerul Afacerilor Externe, iar acesta îl va trimite la Primăria Bucureștiului și abia apoi va fi discutat în Consiliul General.

Noi am participat la ședință în calitate de invitați, deci practic noi nu am exercitat niciun act de administrare în acest sens”.

Întrebat care este impactul acordului, în contextul politic actual din Republica Moldova, viceprimarul Bucureștiului a spus că „s-a luat decizia de a continua acordul bilateral dintre București și Chișinău de către consiliul local al municipiului Chișinău, în care sunt reprezentate toate facțiunile politice din R. Moldova. Acordul votat de partea moldovenească nu generează obligații pentru noi”, a mai spus acesta.

Deocamdată nu s-au stabilit și alte vizite viitoare între reprezentanți ai Primăriei Bucureștiului și Primăria Chișinăului.

L-am întrebat pe viceprimarul Bădulescu și în ce a constat, de fapt, deplasarea sa la Chișinău, dar și care a fost programul celor două zile.

Astfel, am aflat că „scopul vizitei a fost celebrarea a 170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu și Ziua Națională a Culturii, care se sărbătoresc și la București, și la Chișinău. Am ajuns pe data de 14 și a doua zi dimineață am depus coroane de flori la bustul lui Mihai Eminescu.”

La depunerea coroanei de flori, viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat: „Dacă vrem să facem ceea ce cu toţii declarăm, trebuie să stăm la masă şi să discutăm. Avem aceeaşi limbă, aceeaşi Biserică, acelaşi Dumnezeu, aceeaşi inimă. Nu este nevoie să vă spun mai mult despre ceea ce este nevoie să se întâmple între România şi Republica Moldova. Generaţia tânără de la Bucureşti, împreună cu tânăra generaţie şi politicul de la Chişinău, vor trebui să ducă la ceea ce acest neam trebuie să aibă în acelaşi loc şi în aceeaşi inimă, adică aceeaşi ţară. Este un deziderat sub care am crescut toţi românii – să se întoarcă înapoi ceea ce ne-a fost luat şi să fim o singură ţară.”

Programul delegației române a inclus și o vizită acasă la maestrul Eugen Doga, unde au fost discutate chestiuni legate de activități culturale.

4 comentarii la “„Acest neam trebuie să aibă aceeași țară”, a declarat Aurelian Bădulescu, viceprimarul Bucureștiului, aflat în vizită de la Chișinău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *