Skip to content
Opinii & Analize

Aceşti impostori abjecţi. De la clanul Ceauşescu la pokemonul Victor Viorel Ponta

" "

Impostura generalizată – în primul rând intelectuală, apoi politică şi (în general) profesională (indiferent de feluritele domenii ale activităţii) – reprezintă una dintre cele mai adânci probleme ale societăţii româneşti. Este cert.

Deşi nu sunt decât nişte plagiatori penali, care şi-au probat în repetate rânduri crasa incompetenţă, apucăturile reprobabile şi mediocritatea intelectuală, Victor Viorel Ponta, Gabriel Oprea şi Petre Tobă (să ne oprim doar la aceşti trei protagonişti „picareşti” ai dosarelor DNA, deşi lista ar putea căpăta proporţii impresionante!) au beneficiat, de-a lungul anilor, de o fulminantă ascensiune politică.

" "
" "

Satrapii PSD (dar şi cei cu epoleţi!) i-au crescut la sân, le-au suflat în fund (oficial, discret sau indirect) şi i-au premiat cu funcţii de o importanţă maximă. Deveniţi mâini murdare ale aceluiaşi sistem otrăvitor, aceşti închipuiţi au jonglat discreţionar cu fonduri nelimitate, au căpuşat şi au deturnat bani publici. Nu în ultimul rând, au dus mai departe torţa imposturii – adică, şi-au promovat  lacheii, care au urmat (cu abnegaţia unor forme de viaţă lipsite de însuşiri) aceeaşi „reţetă a succesului”, fiind blindaţi la propriu cu doctorate plagiate şi diverse alte diplome şi atestate, unele mai sclipitoare decât altele. Nici măcar secretarele guralive (pe care unii le-au numit „metrese”) nu şi-au putut rata paraşutarea în elita intelectuală a naţiei! Pentru că muştele din birourile impostorilor sunt atrase de sclipici, dar şi de mirosurile pestilenţiale.

Totuşi, de unde ne-am „pricopsit” noi, românii, cu această tradiţie a imposturii – după Revoluţie, legată ombilical de fapte de corupţie –, tradiţie care (s-o recunoaştem!) reprezintă un veritabil laitmotiv în marea majoritate a instituţiilor statului.

Bunăoară, o explozie a imposturii (soldată cu jefuirea ca în codru a banilor publici) a avut loc chiar la începutul anilor ’90, prin instalarea ilegitimei republici FSN, când criptocomunistul Ion Iliescu a aruncat la coşul de gunoi al istoriei şansa reinstaurării monarhiei (prin anularea constituţiei lui Ceauşescu şi adoptarea Constituţiei din 1923). La acea vreme, pe lângă vechii securişti şi nomenclaturişti alăptaţi de tătucul Ilici, clasa politică dâmboviţeană mişuna de aşa-zise „tinere speranţe” dornice de mărire, distincţii şi averi babane – în acest sens, Petre Roman, Adrian Năstase, Mircea Geoană sau Sorin Oprescu reprezintă nume concludente, cu toţii fiind feciori de generali de Securitate ori de Armată.

Într-un astfel de mediu făţarnic, penal şi toxic, nu e de mirare că personaje de factura lui Gabriel Oprea sau Victor Viorel Ponta – chipuri parvenite (dublate de controversate aspecte operative) ale celuiaşi sistem corupt – s-au dezvoltat şi au promovat cu viteza luminii, sărind cu voioşie indolentă peste toate etapele fireşti. În fapt, pokemonul Ponta şi generalissimul Oprea sunt, deopotrivă, măreţe produse politice ale celei mai corupte guvernări din istoria postdecembristă, când întreaga putere se afla la cheremul sulfurosului cuplu Ion Iliescu-Adrian Năstase.  În realitate, criptocomunistul Iliescu şi camarila sacare au propagat succesivele frăţii ale Securităţii şi i-au protejat ramificaţiile mafiotenu au făcut nimic altceva decât să dea curs „învăţăturilor” deprinse cu mult înainte de momentul „decembrie ’89.

Impostura generalizată (programatic) în toate compartimentele vieţii publice a fost ridicată la rangul de politică de stat încă din 1948, prin largul concurs al maimuţei criminale şi revoluţionare Gheorghe Gheorghiu-Dej, bestia ce a săvârşit (la ordinele Kremlinului) genocidul în care au pierit elitele intelectualităţii şi studenţimii româneşti. Pe lângă eliminarea fizică a duşmanului de clasă, consfinţirea imposturii omniprezente s-a bazat pe valuri de epurări ce au vizat politica, armata, justiţia, învăţământul, cultele, Academia Română ş.a.m.d.). Şi pe vremea lui Dej impostura făcea casă bună cu furtul, având în vedere că majoritatea capilor ilegalişti (chiar şi cei mai „respectabili” dintre aceştia) întreţinuseră strânse legături cu lumea dreptului comun, din care, de altfel, şi proveneau.

Impostura generalizată avea să rămână – cum altfel?! – literă de lege şi în perioada „Epocii de Aur”.  În timp ce adevăraţii intelectuali erau marginalizaţi (până la limita morţii fizice), sau nevoiţi să mănânce pâinea amară a exilului, sinistra Elena Ceauşescu era aleasă (în 1974, cu valuri de aplauze) membru al Academiei Române. E de notorietate că „Savanta de renume mondial” făcuse doar patru clase şi spunea „codoi” la formula dioxidului de carbon (CO2). Ca o paranteză, la limită l-am putea înţelege pe individul care se consideră poet de geniu sau romancier gigantic, întrucât arta este sensibilă, subiectivă (iar criteriile sunt discutabile, în funcţie de o estetică sau de alta, care nu are întocmai aura unei „ştiinţe riguroase”, cu atât mai mult în accepţia husserliană a sintagmei), însă avem de-a face cu un evident caz clinic în momentul în care cineva se consideră academician şi om de ştiinţă, deşi nu posedă minime cunoştinţe în respectivul domeniu.

La rândul său, playboy-ul degenerat Nicu Ceauşescu a obţinut (în 1976) un brevet de locotenent de aviaţie nou-nouţ, în urma a două „examene” la care a primit (prin poruncile directe ale Cabinetului 1) nota „10 cu felicitări”, deşi abia dacă ar fi meritat un amărât de 6. „Prinţişorul” era vegheat chiar de Tudor Postelnicu (pe atunci, secretar cu probleme organizatorice al comitetului judeţean de partid Buzău), care a reuşit astfel să-şi pregătească rampa de lansare către culmile însorite ale Comitetului Central.

P.S. E cel puţin interesant că, la începutul anilor ’90, când a fost închis şi judecat pentru măcelul de la Sibiu, Nicu Ceauşescu a proferat un discurs emblematic pentru toţi ceilalţi mari arestaţi care i-au urmat peste mai bine de două decenii (în speţe total diferite), de la Adrian Năstase în sus. În interviurile Prinţişorului, găsim toate tertipurile şi argumentele uzitate acum (atât de penali, cât şi de apărătorii acestora) – de la invocarea obsesivă a problemelor de sănătate, până la intimidarea martorilor şi la manipularea opiniei publice. La fel de interesant este că, într-unul dintre interviuri, Prinţişorul dezaxat propunea opiniei publice exact ceea ce PSD a încercat (obsesiv) să impună în Parlament, prin lege: graţierea unui mare număr de deţinuţi. Atunci, ca şi acum, argumentele invocate sunt similare, doar că în zilele noastre le auzim la aceleaşi persoane cu schelete în debara: dosare fabricate, penitenciare fără condiţii, încălcarea drepturilor omului, abuzuri ş.a.m.d.. Să fi fost oare Nicu Ceauşescu părintele spiritual al Legii Amnistiei şi Graţierii?!

Răzvan Gheorghe este scriitor şi jurnalist politic. Licenţiat al Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii Bucureşti, a debutat la cotidianul ZIUA, în 2004. În prezent, este redactor al ziarului Evenimentul Zilei și editorialist PSnews.ro.

11 comentarii la “Aceşti impostori abjecţi. De la clanul Ceauşescu la pokemonul Victor Viorel Ponta

 1. Ce avem noi aici! 5 in 1 adica scriitor, jurnalist politic, filozof, redactor la un mare cotidian si editorialist. Nu sint cam multe?. O fi freuna in care sa foloseasa si cuvintele tara, popor si patriotism?. Mii de scuze pentru cuvintul patriotism, el este valabil la americani ca si respectul fata de eroi, de vateranii de razboi, de valorile americane etc..

  Bun baiatul asta!. Cred ca peste 80% din populatia saraca din ColoniaRO vor fi in extaz dupa ce v-a citi acest articol din care razbate un fluviu de venin. Ce analiza profunda a unor etape istorice parcurse de aceasta tara!. Cit de expresiv este in analizå maiâncales a perioadei capitaliste care prin intrarea in ue si nato am ajuns in halul in care vad si chiorii.
  Ca sa scrii aceste nårozii nu era nevoie de sângele varsat in decembrie ’89, puteau ramine si in prezent ca maculatura de sertar.
  O fi adevarat, ca este mare påcat ca aceasta tara este locuitå?. Citind acest editorial iti dai seama ca este adevarat!.
  Salutari cordiale pentru CENZURA de pe acest cite!. Faceti-va treaba si cu acest comentariu. In aceasta directie v-i se pare ca s-a schimbat ceva?. Va inselati!.

 2. Stimate 5 in 1 sint impresionat de raspunsul tau. Pentru acest mesaj vei avea un tarif dublu.
  Atita poti, atita faci.
  Cu respect.

 3. Citesc si-mi vine sa rad….Deci clanul Ponta…da de ce nu clanul Iohanni sau clanul Basescu? Daca tot vorbim despre impostura de ce nu vorbimn despre IMPOSTORII de la Universitatea Bucuresti a carui rector a ajuns MINISTRU, dar a luat bani frumosi de la editura lui Liiceanu ca a tradus 3 carti dintr-o limba pe care nu o cunoaste? De la un absolvent al facultatii de filosofie ma asteptam sa se ocupe in primul rand de IMPOSTORII din filosofie, care se considera mari formatori de opinie, cum ar fi domn LIICEANU si care a plagiat din greu in lucrarea de doctorat din Noica si Cioran. Oare nu este mai nociv pentru Romania sa eliminam IMPOSTORII din Universitatea Bucuresti si sa ELIMINAM Clanul Dumitru si pupink…..sai? Portocaliul din Universitatea Bucuresti miroase tare a CLOACA si nu a Clan.

  1. Impostorii de la fiosofie sunt cu duiumul. Profii aia prost pregatiti de la moral-politica, impreuna cu bovinele carora le-au dat doctorate. Bovine care viseaza la un trai bugetivor.

  2. Dna/dra Maia sant de acord cu fiece cuvant pe care l-ati redactat! Si mai este una…nimeni dar nimeni nu a cerut sa i se studieze dosarul de la Securitate ! Dl Dumitru a fost instructor la un detasament de pionieri care instructor nu-i asa…

 4. Tovarase Razvan Gheorghe, ai un talent deosebit, da-i inainte! Asteptam si alte luari de pozitie care sa sadeasca in constiinta poporului ura fata de mincinosii, hotii, plagiatorii, exploatatorii din PSD (e evident ca numai ei pot fi ticalosi) si dragostea pentru minunatul nostru presedinte care tace atat de frumos si inteligent (este evident inteligent, dovada ca tace)! Sa sustinem principalul partid de opozitie, care va demonstra imediat dupa alegeri ca poporul roman se va simti satul stiind ca mesele patronilor sunt pline de bunatati. Asteptam noi luari de pozitie fata de „impostura generalizata” (numai in PSD), „plagiatorii penali” (din PSD + acolitii lor care au refuzat sa stranga mana intinsa de PNL+PDL). Excelente au fost si trimiterile la odiosii comunisti (unii chiar „degenerati”) si criptocomunisti, aceasta tema e de mare actualitate. Nu trebuie sa permitem revenirea la putere a lui Gheorghiu-Dej, Nicu Ceausescu, Ion Iliescu si altii asemenea lor (intregul PSD, evident)! Traiasca PNL!

 5. Nea Gheorghe sa fi sanatos s-au Hai noroc si ce -a zis Gerorghita !!!Baiet de baiet .Hau ,Hau si MACA Maca ,Negativitatii tip capitalism de cacat .Sti care i problema in Societatea de astazi suntem Guvernati de intelectuali de nimic ,care poderati la Europa ,au valoare de zero absolut .Gheorghita capitan de plai (…)Filoxoful din Corcodus !!

 6. Ba Gheorghe!

  Ma uit la tine si-mi face bip telefonul.
  Dar urat mai vorbesti si multa ura ai in buzunare. Poti trai asa?
  Ma intreb daca poti avea linistea unui om normal. Mai sigur ca nu.
  Doamne cat va compatimesc pe voi astia. CATA MILA.

 7. DE CE ATATA URA ..PT. OPINIILE SI OAMENII DE STANGA?!! OAMENII DE DREAPTA AU AVERI DE PE URMA .. ACUMULARILOR FACUTE DE STANGA IN 50 DE ANI! – CE LASA DREAPTA DUPA 26 DE ANI DE GUVERNARE ALTERNATIVA? – CE?!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *