Skip to content
Politică

Achim Irimescu, război pe Facebook cu Daniel Constantin: El este „artizanul” întârzierii plăților

Achim Irimescu și Daniel Constantin continuă să se atace reciproc pe Facebook, pe tema agriculturii. Printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook, actualul ministru al Agriculturii îl acuză pe Daniel Constantin că „este artizanul întârzierii plăților”.

„Daniel Constantin continuă sa facă afirmații care nu au niciun sâmbure de adevăr, în speranța ca ar putea face fermierii sa uite ca el este de fapt „artizanul” întârzierii plaților, deși toți fermierii știu acest lucru!

De fapt singurele lucruri notabile prin care Daniel Constantin s-a făcut remarcat la Ministerul Agriculturii au fost: dezangajarea sumei de circa 1 miliard euro din fondurile FEADR (AFIR) precum și penalizări de sute de milioane de euro și întârzierea plăților directe pe FEGA (APIA) cu 7 luni de zile”, a spus Irimescu.

Pe tema fondurilor europene, Achim Irimescu îi explică lui Daniel Constantin că „suma de 57 milioane euro, la care face referire în postarea sa de pe Facebook. reprezintă plăți pentru contracte derulate în trimestrul I al anului 2016 (ianuarie-martie). Dumnealui, din fericire pentru fermieri, nu mai era ministru din noiembrie 2015”.

„Suma de 57 milioane euro la care face referire în postarea sa de pe Facebook – ca să mă rezum numai la fondurile europene pe Agricultură – reprezintă plăți pentru contracte derulate în trimestrul I al anului 2016 (ianuarie-martie). Dumnealui, din fericire pentru fermieri, nu mai era ministru din noiembrie 2015.
De asemenea, suma de 300 milioane euro despre care spune dl. Constantin că va intra in conturile României in perioada următoare, reprezinta plățile pentru contractele derulate în trimestrele II (aprilie –iunie) și III (iulie-octombrie) ale anului 2016. Perioada în care, din nou, dl. Constantin n-a avut nicio contribuție. Suma pe trimestrul II este de 231.935.189 euro, iar pentru trimestrul III de 38.803.356 euro pe FEADR, la care se adaugă și contribuția națională.
In total, de la schimbarea conducerii MADR, APIA a plătit până la data de 3 august 2016, suma de 1.707,39 milioane euro. Asta in ciuda întârzierilor și blocajelor lăsate la APIA de dl. Constantin.
Prin urmare, cum spuneam, dl. Constantin s-a făcut remarcat prin dezangajări și corecții în suma de 1,8 miliarde euro și întârzierea cu 7 luni a plaților directe. Pe undeva, eu îl înțeleg… Cum să nu mistifici realitatea, când adevarul este atât de dezastruos? Ieșirile în presă prin care face astfel de afirmații sunt probabil rezultatul frustrărilor sale pentru faptul că Ministerul, condus acum bine, are rezultate notabile, la care dl. Constantin nici nu putea spera vreodată. Din nefericire pentru dânsul cifrele adevărate sunt ușor de verificat și îl contrazic în totalitate”, scrie Irimescu pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *