Achiziția de vaccinuri în UE, anchetată de Parchetul European

Sursa foto: X

Apar noi informaţii în mega-dosarul numit de presaeuropeană – Pfizergate. Vorbim despre Ancheta deschisă în ceea ce priveşte achiziţia de vaccinuri la nivel european. Acum, totul a ajuns pe mâna Laurei Kodruţa Kovesi, scriu jurnaliştii de la Politico.

Da, autoritățile judiciare europene, sub umbrela instituției conduse de Laura Codruța Kovesi, au demarat o anchetă cu privire la presupuse încălcări ale legii în legătură cu discuțiile purtate între președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și directorul general al companiei Pfizer, privind furnizarea de vaccinuri anti-COVID.

Informația a fost confirmată de către un purtător de cuvânt al Biroului Procurorului din Liege. Investigația a fost preluată de procurorii europeni de la Parchetul European, înlocuind ancheta inițială desfășurată de autoritățile belgiene, în urma unei plângeri penale depuse de Frédéric Baldan, un lobbyist local cu legături în cercurile antivacciniste.

Parchetul european este acum în etapa investigării presupuselor infracțiuni, iar până în prezent nu s-a formulat nicio acuzație în acest caz. Ancheta se concentrează pe presupusele încălcări penale legate de negocierile privind vaccinurile anti-COVID.

Pe parcursul anchetei inițiate în 2023 de autoritățile belgiene, plângerea lui Baldan a fost susținută inițial de guvernele Ungariei și Poloniei. Cu toate acestea, guvernul polonez este în prezent în proces de retragere a plângerii, după victoria forțelor pro-UE conduse de Donald Tusk în alegeri, potrivit unor surse POLITICO.

Situația se complică în acest moment. De ce? Pentru că Parchetul european are capacitatea de a confisca telefoane și alte materiale relevante din birourile Comisiei Europene sau din alte țări europene, inclusiv Germania, țara de origine a lui Von der Leyen.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL