Skip to content
Economie Societate

Achiziție majoră în domeniul energiei regenerabile. Cine a preluat activele E.ON

cursdeguvernare.ro

Grupul german de utilități RWE a obținut aprobarea autorității antitrust a Uniunii Europene pentru achiziționarea activelor E.ON din sectorul energiei regenerabile și a celor din domeniul energiei electrice obținute din surse nucleare, a anunțat marți Comisia Europeană.

După finalizarea tranzacției, RWE – cel mai mare producător de electricitate din Germania – va deveni al treilea mare furnizor european de energie regenerabilă, după Iberdrola (Spania) și Enel SpA (Italia), scrie Profit.ro.

Conform unui viitor acord, cele mai mari companii de utilități din Germania nu vor mai concura una împotriva celeilalte.

E.ON nu va mai produce electricitate și se va concentra pe rețelele operaționale de energie și vânzarea electricității către consumatorii finali.

Grupul german E.ON a intrat în România în anul 2005, când a preluat fostele societăți de stat din domeniul gazelor naturale și energiei electrice.

Companiile din structura grupului operează o rețea de distribuție a gazelor naturale în lungime de peste 22.000 km, respectiv o rețea de distribuție a energiei electrice de peste 81.000 km și deservesc circa 3,1 milioane de clienți din 20 de județe situate în jumătatea de nord și în vestul țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *