Skip to content
Politică

Liderul PDL Buzău amenință cu plângeri penale pentru cei care au folosit urna mobilă

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, duminică, că ACL va depune, luni, plângeri penale pe numele tuturor persoanelor din județul Buzău care au solicitat urna mobilă, pentru a verifica dacă cererile le aparțin și pentru a se asigura că într-adevăr solicitanții nu sunt transportabili.

Astfel, Cezar Preda a declarat că s-au înregistrat solicitări pentru urna mobilă în număr extrem de mare, în unele localități dublându-se sau chiar triplându-se numărul cererilor comparativ cu primul tur al alegerilor.

„Nici în cele mai negre scenarii n-am anticipat o asemenea mizerie, la care iau parte și asistă numeroase instituții ale statului. Am făcut 21 de plângeri penale privind transportul si influențarea votului în numeroase comune și la Râmnicu Sărat. Se folosesc mașinile primăriei, șoferii, angajați ai Primăriei. Au apelat la tot ce înseamnă campanie neagră. Asistăm la o pasivitate a instituțiilor statului care trebuie să vegheze la respectarea Constituției. Am transmis la București că nu facem față unei asemenea înțelegeri obscure și murdare între un competitor și instituțiile statului. De când fac politică n-am întâlnit așa ceva. Toate instituțiile statului asistă pasiv la fraudarea alegerilor. În ce privește urna mobilă, de mâine, indiferent de rezultat, vor fi plângeri penale nomimale pentru fiecare cetățean care a cerut urna mobilă, să vedem dacă el a solicitat-o sau primarul și dacă omul este netransportabil, să terminăm și cu această mizerie”, a declarat Cezar Preda.

În același timp, președintele organizației municipale a PNL, Dorin Bădulescu, a declarat că în unele situații, urna mobilă a fost trimisă la persoane care nu au fost găsite acasă, primarul dorind să trimită din nou urna la acestea.

„La Pogoanele, primarul cu șoferul primăriei transportă la urne oamenii, e clar că oamenii sunt influențați, li se spune cum să voteze. Tot aici, la Pogoanele, urna mobilă a plecat la 39 de persoane, dar opt oameni nu au fost găsiți acasă. Și, culmea nesimțirii, primarul voia să trimită din nou urna la ei. Medicul care a eliberat aceste acte va avea de dat multe explicații”, a afirmat Dorin Bădulescu.

2 comentarii la “Liderul PDL Buzău amenință cu plângeri penale pentru cei care au folosit urna mobilă

  1. Dar lui ma-sa nu-i face imputitul asta de Preda plangere penala, ca l-a nascut viu ??? Ca daca nu ii face el, poate ii fac eu ! Ca nu sunt obligat sa fiu umilit la mine in tara de produsul ei viu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *