Skip to content
Politică

ACL cere demisia Prefectului Capitalei

În cadrul unei conferințe de presă, purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat că „ACL solicită demisia de urgență a prefectului Capitalei pentru proasta organizare a procesului de votare”.

„Declarația mea nu are legătură cu politica, nu are legătură cu partidul din care fac parte sau cu candidatul pe care îl reprezint, ci are legătură cu Constituția și cu respectarea unui drept fundamental.

Sunt mii de sesizări legate de imposibilitatea de exercitare a dreptului de vot de către cetățeni cu drept de vot pentru că Prefectura București refuză să pună la dispoziția secțiilor de vot declarații suficiente pe care cetățenii să le completeze pentru a putea vota pe listele suplimentare”, a afirmat Gorghiu.

„Cer demisia acestui incompetent. Nu vreau să se termine aceste alegeri cu prefectul în funcție, pentru că este inadmisibil ca mii de români, indiferent cu cine ar vota, să nu poată să-și exercite acest drept de vot”, a adăugat Alina Gorghiu.

Purtătorul de cuvânt al PNL a mai spus că juriștii ACL analizează „extrem de serios” posibilitatea depunerii unei plângeri penale împotriva prefectului din București pe motiv că încalcă legislația din România, infracțiunea invocată fiind aceea de împiedicare a exercitării dreptului de vot.

„Atragem atenția celor la MAE că aceeași situație se află în diaspora. Sunt sute de secții unde sute de români stau la coadă iar ministrul de Externe în loc să se fi ocupat cu gestionarea corectă a votului în secțiile din diaspora stătea să polemizeze cu încă președintele în funcție”, a susținut Alina Gorghiu.

 

1 comentariu la “ACL cere demisia Prefectului Capitalei

  1. Ce spume face Alinutza ! Pai ce ai fata, a carat Petrache cu autocarele mai multi decat declaratiile tiparite ??? Ei, asta este, ghinion ! :)))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *