Skip to content
Politică

ACL îi depune plângere la CNCD lui Dragnea pentru declarația că a votat pentru un român viu. Adică Iohannis nu e român și nu e viu?

Liviu Dragnea a declarat, la ieșirea de la urne, că a votat românește și pentru un român care este viu.
Această declarație a lui Liviu Dragnea a fost catalogată de ACL ca fiind una discriminitoare și că îi vor depune plângere vicepremierului la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

„Alianța Creștin-Liberală condamnă modul în care președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, înțelege să continue chiar și în ziua votului campania discriminatorie pe care a dus-o acest partid de câteva luni de zile, în susținerea lui Victor Ponta.

Este inacceptabilă declarația făcută de Liviu Dragnea, la ieșirea de urne. ”Ca şi la primul tur, am votat româneşte, pentru un preşedinte român şi viu”, a fost afirmația liderului PSD, pentru care ACL îi va face plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Domnule Dragnea, este intolerabil modul în care dumneavoastră faceți apel la dezbinare și la diferențele etnice, așa cum induce sintagma ”am votat românește, pentru un președinte român și viu”. Spre informarea dumneavoastră, toți cetățenii acestei țări, din interiorul și din afara granițelor, indiferent de etnie, votează românește, sunt români și vii. Faptul că vă folosiți de aceste tertipuri pentru a induce ura și intoleranța, făcând o diferențiere între categoriile de români, este o practică total nedemocratică, caracteristică regimurilor autoritare, bazate pe frică și discriminare”, se arată în comunicatul remis PSnews.ro

Ce putem înțelege din acest gest al celor din ACL? Că Iohannis nu este român și nu este viu? În momentul în care te simți lezat de o afirmație precum cea a lui Liviu Dragnea înseamnă că te simți discriminat în fața electoratului și nu esti nici român și nici viu. De ce se simt discriminați cei din echipa lui Klaus Iohannis pentru o afirmație că s-a votat românește și pentru un candidat viu?

Declarația lui Liviu Dragnea s-ar putea potrivi ambilor finaliști prezidențiali. Iohannis este și el român și este cât se poate de viu. Ponta este și el român și la fel de viu precum Klaus Iohannis. Întrebarea firească este următoarea: de ce s-au simțit lezați cei din ACL de declarația lui Dragnea, care este una valabilă pentru oricare dintre cei doi competitori prezidențiale?

3 comentarii la “ACL îi depune plângere la CNCD lui Dragnea pentru declarația că a votat pentru un român viu. Adică Iohannis nu e român și nu e viu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *