Skip to content
Politică

ACL îl acuză pe Meleșcanu: „E absolut ridicol”

Alianța Creștin-Liberală acuză ministrul de Externe că nu a făcut nici o solicitare către Biroul Electoral Central cu privire la prelungirea programului de vot din diaspora.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghi, a declarat că nu MAE ar trebui să facă această solicitare, ministerul fiind cel care ar trebui să inițieze ordonanța de urgență pentru prelungirea programului de vot din diaspora.

„O serie de nereguli care demonstrează încă  dată faptul că se încearcă prin orice mijloace deturnarea procesului de vot de astăzi.

Vă dau câteva exemple: la Sibiu, am făcut o sesizare și s-a făcut de către liderii ACL Sibiu o plângere la Parchet împotriva prefectului pentru că i s-au solicitat acele tabele pentru a se completa în secția de vot numele persoanelor care votează pe listele suplimentare, nici până la această oră, acele tabele pe care doar prefectul le poate pune la dispoziție nu au fost puse la dispoziție.

Am verificat și noi dacă MAE a făcut așa cum a solicitat ministrul de Externe vreo solicitare de prelungire a votului în diaspora și răspunsul e același pe care l-a dat purtătorul de cuvânt al BEC, că nu există nicio solicitare din partea MAE pentru prelungirea programului. E ușor ridicol să facă această solicitare MAE, pentru că MAE e cel care ar trebui să fie inițiatorul OUG prin care să se modifice o singură propoziție în art. 44 din leega 270/2004 vorbim de o simplă corectare astfel încât votarea să se prelungească pentru ca toti cetățenii să voteze.

Ca să nu mai vorbesc de cinismul celor doi care trimiteau românii din diaspora la câteva sute de km. Reacțiile celor din diaspora fiind de genul mai bine votau domniilor lor la Satu Mare sau Arad. 

Am făcut centralizarea și avem un nr. de 110 plângeri doar pentru vot multiplu”, a mai spus Gorghiu.

1 comentariu la “ACL îl acuză pe Meleșcanu: „E absolut ridicol”

  1. Dumneavostra ca absolventa de drept cititi legile?
    Daca da, sunteti sigura ca intelegeti ce scrie acolo?
    BEC dispune prelungirea orei de votare.

    Si sa terminati cu gaselnita asta ce de vina este guvernul
    Devina sunteti voide la pnl-pdl si judecatorii de ICCJ care sunteti in BEC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *