Skip to content
Politică

Începe marele exod din PDL

Partidul Democrat Liberal este unul dintre cele mai afectate de ordonanța de urgență care permite aleșilor locali să schimbe formațiunea din care fac parte fără a își pierde mandatul.

Așa se face că PDL a rămas fără nici un primar în Buzău, după ce ultimii trei aleși ai PDL au migrat la PSD, în baza Ordonanței 55, sau au devenit independenți.

Surse din PSD Buzău au declarat că formațiunea social-democrată numără, în prezent, 76 de primari în județul Buzău, după ce primarul PDL al comunei Vâlcelele, Dumitru Spiță, a ales să migreze la social-democraţi în baza ordonanței care permite migrarea aleșilor locali către alte partide fără pierderea mandatului.

Conform acelorași surse, în afara acestui ales, ultimii doi primari pe care PDL îi mai avea în județul Buzău, primarul comunei Balta Albă, Georgian Calotă, și primarul comunei Movila Banului, Frusina Ghinea, au plecat din partid, preferând să rămână independenți, scriu jurnaliștii b1.ro

În aceste condiții, PDL nu mai are la Buzău nici un primar, PNL are opt primari, în timp ce PSD numără 76 de primari.

În afara celor doi primari PDL care au devenit independenţi, încă un primar, de la PNL, a ales să rămână independent. Printre cei trei independenţi se numără şi primarul comunei Valea Salciei, Marian Muşat, care în luna septembrie a postat pe contul său personal de Facebook şi pe cel al Primăriei o întrebare celor din lista sa de prieteni cerând să-l sfătuiască către ce partid să migreze.

Pe durata Ordonanței 55, la Buzău, PSD a câștigat 30 de primari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *