Skip to content
Politică

ACL, o nouă moțiune împotriva Guvernului Ponta

Deputaţii PNL şi PDL au depus, marți, o moţiune simplă cu titlul „Guvernul Ponta îşi bate joc de milioanele de români din afara graniţelor ţării’’, prin care parlamentarii ACL cer reprezentanţilor Executivului să-şi prezinte strategia privind rezolvarea cât mai urgentă a problemelor românilor din afara ţării.

Iniţiativa acestora vine în contextul în care parlamentarul neafiliat Aurelian Mihai a protestat în ultimele două săptămâni, dorind schimbarea legislaţiei privind taxele consulare.

„Deputaţii aparţinând grupului Partidului Naţional Liberal şi grupului Partidului Democrat Liberal vă înaintăm spre dezbatere şi adoptare prezenta moţiune simplă intitulată ‘Guvernul Ponta îşi bate joc de milioanele de români din afara graniţelor ţării”, a declarat Mircea Dolha, deputat PNL.

Aurelian Mihai a luat decizia de a renunţa la protestul său după ce parlamentarii au votat modificarea legii şi au trimis propunerea în comisiile de specialitate.

„Ce s-a petrecut în plen  este un pas destul de mare pe care îl face Parlamentul, şi anume modificarea de lege a fost votată de către colegii parlamentari şi propusă pentru a intra pe ordinea de zi, pentru a fi dezbătută în cadrul comisiei, pentru a avea un raport de adoptare. Ca atare, Parlamentul aproape astăzi şi-a spălat jumătate din păcatele pe care, între ghilimele, le-a comis faţă de românii din afara ţării”, a spus deputatul Aurelian Mihai.

La finalul şedinţei din Camera Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, preşedintele care a condus dezbaterile de marţi, a returnat moţiunea opoziţiei pe motiv că nu respectă prevederile regulamentare şi constituţionale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *